Η 14χρονη Νεφέλη κατέκτησε την πρωτιά σε διεθνές φόρουμ για τη προσομοίωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης στην Ιαπωνία

Η 14χρονη Ευτυχία Ελένη (Νεφέλη) Αλεξίου, μαθήτρια της Β’ τάξης του Γυμνασίου Άνοιξης κατέκτησε το 1ο βραβείο στο διεθνές forum MUN WEB21 (Conference hosted by the Webster Leiden Model United Nations Association) για τη προσομοίωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης στην Ιαπωνία.

Η μαθήτρια, στο πλαίσιο συμμετοχής του Σχολείου στο Διαγωνισμό, κέρδισε το 1ο και μοναδικό βραβείο «Best Delegate Award», μετά από διαδοχικά debates στην αγγλική γλώσσα με 97 εκπροσώπους απ’όλο τον κόσμο, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν όλοι φοιτητές Πανεπιστημίων!

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκε η Ευτυχία ήταν δύο, το πρώτο είχε σχέση με τη περιβαλλοντική μόλυνση στην Ασία και την κλιματική αλλαγή και το δεύτερο αναφερόταν στη προστασία της θαλάσσιας ζωής στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό. «Ήταν δύο πολύ απαιτητικά θέματα αλλά πολύ ενδιαφέροντα», είπε η μαθήτρια σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Τόσο η υπεύθυνη καθηγήτρια Σταυρούλα Κόνιαρη όσο και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης Αθηνά Μπελέρη υποστήριξαν από πλευράς του σχολείου την προσπάθεια της μαθήτριας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε :

«Συγχαίρω θερμά εκ μέρους του Δήμου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας τη μαθήτρια του Γυμνασίου Άνοιξης για τη σπουδαία διεθνή επιτυχία της, που μας κάνει όλους περήφανους. Η Ευτυχία Ελένη είναι η καλύτερη πρεσβευτής του Δήμου μας σ’όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η συστηματική δουλειά αλλά και η ισχυρή θέληση επιβραβεύονται. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Άνοιξης αλλά και τους γονείς της».

Δείτε τη συνέντευξη της 14χρονης Νεφέλης