“Χρειάζεσαι βοήθεια;”: Πώς η παρατηρητικότητα μιας σερβιτόρας έσωσε 11χρονο από τους κακοποιητικούς γονείς του

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η γενναία και γεμάτη ανθρωπιά πράξη μιας σερβιτόρας από το Ορλάντο της Φλόριντα, η οποία χάρη στην παρατηρητικότητά της πρόσεξε, ότι ο 11χρονος γιος μιας οικογένειας πιθανώς να είναι θύμα κακοποίησης.

Η Flaviane Carvalho σέρβιρε ένα τραπέζι 1 ατόμων στο εστιατόριο που εργάζεται την Πρωτοχρονιά, όταν πρόσεξε πως ο 11χρονος γιος της οικογένειας αφενός δεν είχε κάνει καμία παραγγελία για φαγητό και αφετέρου είχε πολύ κακή εξωτερική εικόνα, ήταν ιδιαιτέρως λεπτό και είχε μελανιές στο πρόσωπο και τα χέρια.

Η Carvalho, χωρίς να χάσει χρόνο, κατάφερε να βάλει στο χέρι του μια χαρτοπετσέτα με ένα σημείωμα που έγραφε: «Είσαι εντάξει;». Το παιδί, αφού αρχικά δίστασε, έπειτα από λίγο της έγνεψε με νόημα «όχι». Τότε εκείνη έβαλε και δεύτερο ραβασάκι στο χέρι του, κάτω από τις μύτες των γονιών του: «Χρειάζεσαι βοήθεια;» του έγραφε και ο μικρός έγνεψε «ναι».

Ήταν αρκετό για να καλέσει αμέσως η Carvalho την αστυνομία του Ορλάντο.

«Είμαι κι εγώ μητέρα και μπορώ να καταλάβω: Είναι πολύ παράξενο να αρνείσαι φαγητό σε ένα παιδί, ειδικά μέσα σε ένα εστιατόριο», είπε η Carvalho αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας, «ευτυχώς, το αγόρι είναι ασφαλές τώρα».

Ο θετός πατέρας του παιδιού, Timothy Wilson, κατηγορείται για τον βίαιο ξυλοδαρμό του 11χρονου με σκουπόξυλο. Όταν δεν τον έδερνε, του περνούσε χειροπέδες και τον έδενε μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε η εφημερίδα Orlando Sentinel.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν απομακρύνει το αγόρι και την 4χρονη αδερφή του από την οικογένεια. Ο 34χρονος Wilson κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων και η 31χρονη μητέρα Kristen Swann για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Όσο για την σερβιτόρα έπειτα από άνοιγμα Cowd-Funding λογαριασμού που ανοίχτηκε από τον εργοδότη της για εκείνη, έλαβε 27.000 δολάρια από τον απλό κόσμο που θέλησε να την ευχαριστήσει για τον ηρωισμό της!

Σύμφωνα με την αστυνομία έχει ανοιχτεί και αντίστοιχος λογαριασμός για την υποστήριξη των παιδιών που εμπλέκονται σε αυτή την τραγική υπόθεση κακοποίησης.