Χριστουγεννιάτικα Nutella Cupcakes

Ελάτε να φτιάξουμε τα πιο σοκολατένια χριστουγεννιάτικα cupcakes που θα σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι. Κάθε μπουκιά τους είναι σκέτος πειρασμός!!!

Υλικά:

60 γρ. nutella
120 γρ. βραστό νερό
40 γρ. κακάο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σπορέλαιο
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. nutella
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την διακόσμηση

nutella

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τα cupcakes. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε την nutella, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο, και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αυτή. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βουτυροκακαώνουμε 12 φορμάκια για καπκέικ ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes στα 2/3 της χωρητικότητας τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.

Eν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την nutella, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Τέλος προχωράμε στην συναρμολόγηση. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cupcakes γύρω γύρω, έχοντας κλίση 45 μοίρες και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cupcakes. Γεμίζουμε όλα τα cupcakes με την γέμισή μας. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cupcakes που έχουμε αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη nutella.