Αρχική Νέα Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του 5χρονου Χριστόφορου - Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας

Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του 5χρονου Χριστόφορου - Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας

Ο 5χρονος Χριστόφορος είναι ένα γενναίο παιδάκι που το τελευταίο διάστημα παλεύει με το γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, έναν από τους σπανιότερους παιδικούς όγκους του εγκεφάλου.

Το παιδί βρίσκεται εδώ και 3 μήνες με την οικογένειά του σε ένα εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού. Το αγγελούδι  ανταποκρίνεται πολύ καλά στις πρώτες θεραπείες . Ο όγκος έχει σταματήσει να διογκώνεται και σταδιακά νεκρώνει. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Η αρχική κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή, και η βοήθεια του κόσμου ανέλπιστη για τη συνέχιση των ακριβών θεραπειών. Ομως, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι την πλήρη ίαση του μικρού Χριστόφορου.

Με σημερινό της μήνυμα η οικογένεια του 5χρονου ενημερώνει για την πορεία υγείας του παιδιού

Η 6η θεραπεία του Χριστόφορου, η οποία συνδυάστηκε με ανοσοθεραπεία, τελείωσε. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής ακόμα μία φορά μας έκαναν χαρούμενους: Σταθερή κατάσταση με σημάδια περεταίρω συρρίκνωσης και νέκρωσης τα οποία συνδυάζονται με την πολύ βελτιωμένη κλινική εικόνα του Χριστόφορου. Κερδίσαμε ακόμα μια μικρή μάχη!

Με την ευκαρία, θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ ότι κάθε μέρα νιώθω σαν τον Γκουίντο (Ρομπέρτο Μπενίνι), στην καταπληκτική ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία (La Vita è Bella) που πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Την έχετε δει; Το σενάριο της δικής μας «ταινίας» λοιπόν.. είναι ότι έχουμε έρθει στο Μεξικό για να ζήσουμε μία μεγάλη περιπέτεια. Και ότι είμαστε σε μία μυστική αποστολή που πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι μέσα από τις εμπειρίες που ζούμε. Προσπαθούμε λοιπόν, οι εμπειρίες του Χριστόφορου εκτός νοσοκομείου να είναι διαφορετικές, έντονες, συναισθηματικές και περιπετειώδεις. Το Μεξικό προσφέρεται για όλα αυτά, γιατί είναι μία πολύ διαφορετική πόλη η οποία σίγουρα αποπνέει μυστήριο.

Πρέπει να τα καταφέρνουμε καλά, γιατί τις καινούργιες εμπειρίες τις κατατάσσει πιο ψηλά από τις ιατρικές και μου είπε προχθές « Μαμά ζω μία μεγάλη περιπέτεια….οι φίλοι μου και η αδερφούλα μου θα με ακούν με ανοιχτό το στόμα από θαυμασμό!

Η θετική ψυχολογία είναι θεμελιώδης για όλους όσους νοσούν και πόσο μάλλον για τα παιδάκια που δεν είναι ίσως σε θέση να διαχειριστούν τις καταστάσεις που βιώνουν. Ίσως και καλύτερα βέβαια… γιατί πρώτα είναι παιδιά και μετά ασθενείς. Αυτό δεν το ξεχνάμε καμία στιγμή!

Σας παρουσιάζoυμε λοιπόν φίλους του από όλο τον κόσμο που είναι οι….. συμπρωταγωνιστές του στην «Μεγάλη περιπέτεια του Χριστόφορου στο Μεξικό». Τους ευχαριστούμε όλους τόσο πολύ!

Με αγάπη, Αναστασία + Κώστας

Posted by OΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον Χριστόφορο on Thursday, 26 October 2017


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.