Υπ. Παιδείας: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό

Η αντίστροφη μέτρηση της επαναλειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει και το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των 16 ετών ότι τους δίνεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19.

Η διαδικασία δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Τι ισχύει για τον έλεγχο στους μαθητές

Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση
μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ