Εσύ που απειλείς να δείρεις το παιδί επειδή δεν σου γέμισε το μάτι στους βαθμούς…ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ!

Ει ψψψιτ! Μάγκα, εσύ που κοιτάζεις μία γυναίκα στο δρόμο με υφάκι φαλλικό και απαίδευτο; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που απειλείς να δείρεις το παιδί σου επειδή δεν σου γέμισε το μάτι στους βαθμούς και βράζεις στο ζουμί του ναρκισσισμού σου; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ!

Εσύ που χτυπάς παιδί, που το σπρώχνεις ή του κλέβεις το ημερολόγιο για να το ξεφτιλίσεις; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που είσαι αφεντικό, γιατρός, καθηγητής, δάσκαλος ή και θιασάρχης και πλευρίζεις κορίτσια για να σου αναιρέσουν την επικείμενη στυτική δυσλειτουργία στα 60 σου; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που χρησιμοποιείς τη σιωπή κρατώντας μούτρα επειδή δεν σου βγήκε ο γάμος όπως τον ονειρεύτηκες και σφυρίζεις αδιάφορα μπερδεύοντας παιδιά μες στο σπίτι; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που βγάζεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης λάσπη για συμμαθητές, πρώην κουμπάρους ή και ανθρώπους άλλης φυλής; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που ειρωνεύεσαι αντί να θυμώσεις γιατί είσαι θρασύδειλος και δεν αναλαμβάνεις ευθύνη για όσα νιώθεις; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που απειλείς τη/τον σύζυγο πως θα τους κόψεις τη διατροφή εάν δεν σου κάνει εναπομείναντα τερτίπια από το άλυτο Οιδιπόδειο με τη μανούλα ή τον πατερούλη σου; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που χρησιμοποιείς θέση ισχύος για να ξεγλιστρήσεις από ευθύνες και ποινές σαν λιγδιασμένο φίδι που σέρνεται στο χώμα; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που πιέζεις γυναίκα ή άντρα να σου ικανοποιήσει το στοματικό, πρωκτικό και φαλλικό ψυχοσεξουαλικό σου στάδιο αντί να αποτανθείς σε ψυχαναλυτή να στα λύσει; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ που χαρακτηρίζεις ανθρώπους, κρίνεις, κατακρίνεις και στο τέλος βγαίνεις και σοφός σε όσους είναι μωροί σαν εσένα; ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ.

Εσύ ο μάγκας που απαξιώνεις, συρρικνώνεις και κακομεταχειρίζεσαι τον άλλον, είτε άνθρωπο είτε ζώο είσαι χειρότερος από το επίπεδο της ζωής στο οποίο γεννήθηκες, άπτεσαι της τερατογένεσης.

Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές.

Σεξουαλική, σωματική, Ψυχολογική, λεκτική, Κοινωνικού αποκλεισμού, ψηφιακή, οικονομική, ενδοοικογενειακή και ΦΥΣΙΚΑ αυτή της ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.

Μην τρελαίνεστε με τις αναδυόμενες καταγγελίες. Είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Χριστίνα Μπογιατζή

Παιδοψυχολόγος-Λογοπαθολόγος – Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ