Υπ. Παιδείας: Παρατείνονται οι εγγραφές μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Mε νέα απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30 Μαρτίου, ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ανεμπόδιστα την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Αυτή είναι η εγκύκλιος

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.

Οι εκπαιδευτικοί στο διάστημα αυτό, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και την ομάδα ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται να δημιουργούν τα ψηφιακά τμήματα στα οποία θα ενταχθούν οι μαθητές/μαθήτριες και να αναρτούν σχετικό υλικό σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τις σχετικές πλατφόρμες.

Πώς θα γίνει η εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για να παρακολουθήσει το παιδί σας την εξ αποστάσεως διδασκαλία θα πρέπει ως γονείς και κηδεμόνες να δημιουργήσετε για τα παιδιά σας ένα λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( https://www.sch.gr/ ) → Εγγραφή μαθητών https://register.sch.gr/students/.

Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου Μαθητή. Θα τον βρείτε στον Έλεγχο Προόδου του Α΄ τριμήνου ή προηγούμενων ετών, ακριβώς επάνω από το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Μπορείτε να δείτε την σχετική διαδικασία στο video που ακαολουθεί

Για περισσότερες διευκρινίσεις για το ζήτημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας πατώντας εδώ και να μάθετε περισσότερα για την εν λόγω διαδικασία.