Υποκλινόμαστε στην 41χρονη Αλεξάνδρα μαμά 9 παιδιών που πήρε το δεύτερο πτυχίο της με “Αριστα!”

Η φιλομάθεια και η αγάπη της για την γνώση ήταν τα δύο ισχυρά κίνητρα της 41χρονης Αλεξάνδρας Χοροζίδου – Τσανακτσίδου, μητέρας 9 (!) παιδιών που πήρε το πτυχίο της στο ΑΠΘ το καλοκαίρι με απόλυτο Άριστα!

Οι εντυπωσιακές της άριστες επιδόσεις και η σπουδαία ακαδημαϊκή της πορεία συνέβαλαν στο να αποφοιτήσει με Άριστα  από το Τμήμα της Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Τελείωσα την πρώτη σχολή ενώ είχα ήδη ένα μωράκι 1,5 χρόνων και λίγες μέρες πριν γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μου»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή της η 41χρονη μητέρα άνοιξε την καρδιά στην εκπομπή “Ελένη” του MEGA και μίλησε για το επίτευγμά της. Πώς κατάφερε δηλαδή να εκπληρώσει τα ακαδημαικά της όνειρα και μάλιστα εις διπλούν ενώ είναι μητέρα 9 παιδιών.

«Τελείωσα την πρώτη σχολή ενώ είχα ήδη ένα μωράκι 1,5 χρόνων και λίγες μέρες πριν γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μου.»

Για την πορεία των σπουδών της σε συνδυασμό με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της αναφέρει ότι «όταν έδωσα κατατακτήριες για τη δεύτερη σχολή το 8ο παιδάκι μας ήταν 2 μηνών. Το θήλασα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.»

Πώς συνδυάζεται η μητρότητα με τις σπουδές σε υψηλό επίπεδο;

Η Αλεξάνδρα περιέγραψε τον τρόπο που τα παιδιά της δέχτηκαν τις επιλογές της και πώς επικοινώνησε με τα παιδιά της την επιθυμία της για τις σπουδές: «Πριν προχωρήσω σε σπουδές είχα μιλήσει με τα μεγάλα παιδιά και το δέχτηκαν με χαρά και καμάρι για τη μαμά. Όταν τα μεγάλα παιδιά βοηθούν σε κάτι δεν θέλω να το νιώθουν ως υποχρέωση ούτε να αναλάβουν το ρόλο της μητέρας».

Ενώ για την καθημερινότητα μέσα σε σε μια πολύτεκνη οικογένεια σχολίασε ότι χρειάζεται να υπάρχει πολύ φαγητό, πολλά ρούχα, καθώς αναγκαία είναι η τακτοποίηση.

Για τον χρόνο που καταφέρνει να περνάει με τον σύζυγό της είπε: «Ο χρόνος για το σύζυγο είναι πολύ σημαντικός. Προσπαθούμε να ξεκινούμε και να τελειώνουμε τη μέρα μας έχοντας λίγο χρόνο μαζί».

Διαβάστε επίσης:

“Έκλαιγε μόνο του για 2 ώρες μέσα στο σχολικό “: Ξεσπούν οι γονείς του 6χρονου Τριαντάφυλλου που “ξέμεινε” ολομόναχο (video)

Δύο συγκλονιστικά σκίτσα που αποδεικνύουν ότι τα σχολεία οφείλουν να είναι οχυρά για τα παιδιά (φωτό)

Λαμία: Μπαμπάς 2 παιδιών κατέρρευσε και “έφυγε” από τη ζωή εν ώρα εργασίας