Υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές και στα διαλείμματα στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται προβληματίζουν τη κυβέρνηση και την Επιτροπή Ειδικών για τον κορωνοϊό.

Μετά την θέσπιση των 2 έκτακτων μέτρων στις περιοχές που βρίσκονται στο “πορτοκαλί” και στο “κόκκινο” του χάρτη επικινδυνότητας και αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς – εσωτερικούς χώρους  και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 – 05:00, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα για τους μαθητές.

Έρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, για τα σχολεία των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας.

Η απόφαση αυτή η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις προσεχείς ώρες εντάσσεται στην απόφαση της κυβέρνησης για καθολική χρήση μάσκας από τους πολίτες όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Χωρίς μάσκα θα γίνεται το μάθημα της Γυμναστικής

Μόνη εξαίρεση που θα γίνεται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές θα είναι κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Μητσοτάκης: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν από το εμβόλιο

Η κυβέρνηση αλλά και οι ειδικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη χρήση μάσκας από τους πολίτες καθώς όπως ανέφερε και χθες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ” Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή απάντησε ότι  «Αν βάλεις 10 παιδιά Δημοτικού σε μία τάξη, όποιες και να είναι οι αποστάσεις, η φυσική τους τάση θα είναι να έρθουν κοντά. Η μάσκα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Είναι το εμβόλιό μας μέχρι να βγει το εμβόλιο.».