Γλυκοπατάτες με φασολάκια

Είναι γεγονός ότι τα φασολάκια δεν είναι και το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά όμως είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους. Θέλοντάς να τους τα κάνουμε πιο “φιλικά” στην γεύση αλλά και στην όψη πειραματιστήκαμε και καταλήξαμε σε μια ενδιαφέρουσα συνταγή με γλυκοπατάτες. Πρόκειται για ένα λαχανικό που δεν το προτιμάμε στη χώρα μας είναι όμως τόσο θρεπτικό που αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το εντάξουμε στο διατροφολόγιο της οικογένειας. Περιέχουν βιταμίνη Α, C, Β6  και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και ασβέστιο. Το πλούσιο πορτοκαλί χρώμα τους, υποδεικνύει ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, όπως το βήτα-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή, που είναι οι πιο δραστικές πρόδρομες ουσίες της βιταμίνης Α στο σώμα μας. Τα καροτενοειδή συμβάλουν στην ενίσχυση της όρασής μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν κατά του καρκίνου και της γήρανσης.

Υλικά

2-3 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι κανέλα
1 κύβο ζωμού λαχανικών
1 φλ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ. φασολάκια κομμένα σε κομματάκια
αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το κύμινο, την κανέλα και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ακολούθως, βάζετε τις γλυκοπατάτες, το ζωμό λαχανικών, τον οποίο διαλύεται σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά. Μετά, προσθέτετε τα φασολάκια και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φασολάκια.