Αρχική Νέα Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα στην Αυστραλία

Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα στην Αυστραλία

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μια 48χρονη μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα... που συνέλαβε φυσιολογικά. Οι πιθανότητες για μία γυναίκα να συλλάβει πεντάδυμα φυσιολογικά, είναι μία στα 55 εκατομμύρια! Η γυναίκα που ζει στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία, γέννησε με καισαρική. Δυστυχώς το ένα κοριτσάκι δεν επέζησε, αλλά τα δυο αγοράκια και τα δυο άλλα κοριτσάκια είναι μια χαρά. Στην επέμβαση έλαβαν μέρος 30 ειδικοί, ανάμεσά τους παιδίατροι, αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές προκειμένου να ξεγεννήσουν με ασφάλεια τα 5 μωρά. Στην Αυστραλία δεν έχουν γεννηθεί πεντάδυμα τα τελευταία 30 χρόνια. Η μητέρα είναι καλά στην υγεία της όπως και τα τέσσερα μικρά που κατάφεραν να επιβιώσουν. Η οικογένεια που πλέον απαριθμεί 16 μέλη είναι μία από τις πολυπληθέστερες στην Αυστραλία. Τελευταία φορά είχαν γεννηθεί πεντάδυμα στην Αυστραλία ήταν το 1980 όταν μια γυναίκα γέννησε τα μωρά της 11 βδομάδες νωρίτερα. Κάνενα από τα μωρά όμως τελικά δεν είχε επιζήσει.

Σπάνιες γεννήσεις πολυδύμων

Η διάσημη πυγμάχος Nadya Suleman από την Καλιφόρνια, που ονομάστηκε «Octomom», γέννησε οκτάδυμα τον Ιανουάριο του 2009. Είχε ήδη έξι παιδιά στο σπίτι, όταν έκανε εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν μόλις η δεύτερη γυναίκα που είχε γεννήσει 8δυμα στην Αμερική.


Η οικογένεια McGhee είχε αποκτήσει εξάδυμα πέρσι. Η φωτογραφία τους είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου ενώ είχα προσκληθεί και στην εκπομπή της
Oprah που τους έδωσε 250.000 δολάρια.

Η Jeanette Fardelin από το Λίβερπουλ συνέλαβε με εξωσωματική γονιμοποίηση πεντάδυμα. Προχώρησε σε κατάψυξη των εμβρύων και τα γέννησε σταδιακά. Τα δύο τελευταία γεννήθηκαν τον Ιούλιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.