Παιδιά, πάμε στο Κόκκινο Τρακτέρ στην Τζιά!

Τα παιδιά αγαπούν τον ήλιο, την επαφή με τη φύση, τα παιχνίδια με το χώμα και το νερό, τις βόλτες στην παραλία. Εμείς αγαπάμε τις Κυκλάδες, αγαπάμε το λευκό και το γαλάζιο… μας ηρεμούν, μας χαλαρώνουν, είναι τα δυο χρώματα που γαληνεύουν το νου και αποφορτίζουν το σώμα.

Το γαλάζιο της θάλασσας, του ανοιξιάτικου ουρανού και το λευκό των Κυκλάδων και της αθωότητας. Πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τζιά;

Ναι, στην Τζιά… εκεί που το λευκό και το γαλάζιο βασιλεύουν! Πάμε είναι τόσο κοντά, πάμε με τα παιδιά!

Πάμε να μείνουμε σε έναν εξαιρετικό ξενώνα. Πού; Μα στο Κόκκινο Τρακτέρ.

Η χαρά των παιδιών, μικρών και μεγάλων!

Το Κόκκινο Τρακτέρ είναι ένας οικογενειακός ξενώνας αγροτουρισμού. Το κτήμα έχει έκταση 30 στρέμματα με αμπέλια και ελιές και βρίσκεται 100 μ. από την παραλία του Αη Γιώργη στο λιμάνι της Κορησίας.

Στο Κόκκινο Τρακτέρ θα συναντήσουμε τέσσερις ανεξάρτητους ξενώνες εναρμονισμένους με το περιβάλλον και σχεδιασμένους για άνεση και φιλοξενία. Ο κάθε ξενώνας διαθέτει στον πάνω όροφο τζάκι με χτισμένες παγκάδες με μαξιλάρια τριγύρω, ελαφρά υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα – πατάρι με διπλό στρώμα ύπνου, τουαλέτα/WC, χώρο φαγητού και εξοπλισμένο κουζινάκι.

Οι ξενώνες είναι διαμορφωμένοι με τρόπο ώστε να ενοικιάζονται ανά χώρο ή ανά κατοικία, ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών.

Το πέρασμα με το πλοίο από το Λαύριο διαρκεί μόλις μια ώρα. Ο ξενώνας είναι ανοιχτός όλο το χρόνο.

Μπορούμε να ξεναγήΘουμε στα μονοπάτια της Τζιάς ή ακόμα να κάνουμε μια βόλτα με τη Σουλτάνα, το ξύλινο παραδοσιακό σκαρί των ιδιοκτητών του ξενώνα που φτιάχτηκε πριν λίγα χρόνια στη Μυτιλήνη.

Στο κτήμα μάς δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά σε διάφορες εργασίες και δραστηριότητες, μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τι εστί αγροτουρισμός.

Η φάρμα, μεταξύ άλλων, είναι και παρασκευαστήριο παραδοσικών προϊόντων. Εκεί θα βρούμε νοστιμότατες μαρμελάδες, ντόπιο κρασί και το περίφημο σπαθόλαδο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως επουλωτικό σε περιπτώσεις καψίματος αλλά και κοψίματος.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες (22880) 21346 6977 077791 www.redtractorfarm.com

Αφού τελικά το πήραμε απόφαση να πάμε στη Τζιά δεν γίνεται να μην επισκεφτούμε το μοναστήρι της Καστριανής.

Η Μονή της Παναγίας, Καστριανής

Στην προστάτιδα του νησιού, οδηγούν δύο δρόμοι. Ο πρώτος ξεκινάει από την Ιουλίδα και ο δεύτερος από τον Οτζιά. Το επιβλητικό μοναστήρι βρίσκεται στο λόφο Καστρί πάνω σ΄ ένα βράχο. Από το 18ο αιώνα, απόκοσμο ατενίζει το πέλαγος. Το μέρος που κτίστηκε το μοναστήρι δεν είναι τυχαίο. Η Παναγιά, ήθελε το σπίτι της εκεί, αφού εκεί βρέθηκε η εικόνα της. Οι βοσκοί της περιοχής, έβλεπαν μια λάμψη τα βράδια στο λόφο. Μαζί με τους κατοίκους, αποφάσισαν να ψάξουν και να βρουν από πού προέρχεται. Η λάμψη έβγαινε από την εικόνα της Παναγίας. Οι κάτοικοι αποφάσισαν να κτίσουν την εκκλησία της Παναγίας της Καστριανής, με πολλές δυσκολίες βέβαια λόγω του απόκρημνου λόφου.
Η εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στο εσωτερικό του μοναστηριού, το οποίο αποτελείται από 2 εκκλησίες. Την παλιά και την νέα, που χρονολογείται το 1910. Υπάρχουν δωμάτια που φιλοξενούν τους επισκέπτες, τα οποία νοικιάζονται σε συμβολική τιμή. Επίσης διαθέτει τραπεζαρία και βοηθητικούς χώρους.

Ακόμα είστε εδώ;

Λίγα λόγια για τη Τζιά ( από το tzia.blogspot.com)

Λεγόταν Υδρούσα στην αρχαιότητα, Κέα για τους πολλούς, Τζιά για τους φίλους. Έκτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων με έκταση 131 χιλ., το κοντινότερο στην Αττική. Ο βαθύς κόλπος του Αγίου Νικολάου είναι πανάρχαιο φυσικό ασφαλές αγκυροβόλι και απέχει 40 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και 16 από το Λαύριο. Έχει πλούσια ενδοχώρα με βαθιές χαράδρες, βουνά κατάφυτα από βασιλικές βελανιδιές μοναδικές στις Κυκλάδες, σπαρμένα με πλήθος αγροικίες και εξωκλήσια.
Λιθόστρωτα μονοπάτια δημιουργούν ένα πέτρινο πλέγμα που αγκαλιάζει όλο το νησί. Οδηγούν σε αρχαία ερείπια η νεότερους οικισμούς, σε δροσερές πηγές και σε μαγικές παραλίες.

Κορησσία είναι το λιμάνι της Κέας και οι ντόπιοι το αποκαλούν και Λιβάδι. Απέχει από τη Χώρα 5,5 χλμ και είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης, που έφερε το ίδιο όνομα. Εδώ ανακαλύφθηκε ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά των Αρχαϊκών Χρόνων, ο κούρος της Κέας, που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Έχει 881 κατοίκους.

Η Ιουλίδα είναι η πρωτεύουσα, αμφιθεατρικά κτισμένη και διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό της ύφος, αποτελώντας το επίκεντρο της ζωής των ντόπιων που αριθμούν τους 1.700 περίπου.