Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Στη σύλληψη ενός ξενοδοχοϋπάλληλου και στην προσαγωγή του πατέρα του, οδηγού ταξί, προχώρησε στη Ρόδο κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Πρόκειται για μια νέα φρικιαστική υπόθεση κατοχής εκατοντάδων βίντεο και φωτογραφιών με γυμνά ανήλικα κορίτσια, μέχρι και μωρά, στα άγουρα κορμιά των οποίων ασελγούσαν παιδεραστές, οι οποίοι εν συνεχεία διακινούσαν το μαγνητοσκοπημένο υλικό στο διαδίκτυο μέσω torrents.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς η έρευνα διενεργείται κάτω από άκρα μυστικότητα, δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέληξαν, μετά από ενημέρωση που είχαν από υπηρεσίες πάταξης της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο της αλλοδαπής, στην ταυτότητα του Ροδίτη.

Ταυτοποίησαν συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό ίχνος που άφησε κατά την περιήγησή του σε “torrents” με υλικό παιδικής πορνογραφίας στην “ip” της σύνδεσής του στο internet από την κατοικία του και τον έθεσαν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής επιτήρησής του φέρεται να προέκυψε ότι από τη σύνδεσή του στο ίντερνετ έγιναν διαδοχικές επισκέψεις σε διαδικτυακούς τόπους με πορνογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονται παιδιά και ότι κατέβασε τέτοιο υλικό στον υπολογιστή του.

Οι αστυνομικοί αφίχθησαν ύστερα απ’ αυτό στο νησί και συνοδευόμενοι από δικαστικό λειτουργό πραγματοποίησαν έφοδο στην κατοικία του, στα βόρεια προάστια της πόλης της Ρόδου.

Εκεί βρισκόταν ο πατέρας του, που τους οδήγησε στον υπολογιστή. Οι αστυνομικοί άνοιξαν τον υπολογιστή και εντόπισαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο σκληρής παιδικής πορνογραφίας. Κατάσχεσαν τον υπολογιστή και τα παρελκόμενά του, αλλά και διάφορους ψηφιακούς δίσκους που βρήκαν, για έλεγχο.

Λίγη ώρα μετά την έρευνα εντοπίστηκε ο δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ανακρίνεται μαζί με τον πατέρα του. Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για άτομο υπεράνω υποψίας που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Πηγή: dimokratiki.gr