10 μαθήματα ζωής που πρέπει να διδάξεις στο παιδί σου μέχρι να γίνει 10

Κανείς δεν είπε ότι το να είσαι γονιός θα είναι μια εύκολη και στρωμένη με ροδοπέταλα διαδρομή. Η μητρότητα και η πατρότητα είναι περίπλοκες καταστάσεις με πολλές απαιτήσεις και προκλήσεις. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μόνο αφού μεγαλώσουν τα παιδιά του, αντιλαμβάνεσαι ότι, τελικά, ο ρόλος του γονέα δεν είναι και τόσο… δύσκολος. Είμαστε εμείς που βάζουμε τον πήχη υπερβολικά ψηλά και δεν σκεφτόμαστε πόσο πιο απλά θα μπορούσαμε να λειτουργούμε:

  • Να φροντίζουμε το παιδί μας όπως θα κάναμε με τον εαυτό μας.
  • Να γινόμαστε παράδειγμα της συμπεριφοράς που θα θέλαμε το παιδί μας να έχει
  • Να του διδάσκουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος
  • Να το κρατάμε ασφαλές και
  • Να το αγαπάμε άνευ όρων.

Αυτά – πάνω κάτω – καλύπτουν τον ρόλο του γονέα. Με βάση αυτό το πνεύμα της… απλότητας, λοιπόν, διαβάστε παρακάτω 10 απλά, αλλά ζωτικής σημασίας μαθήματα που θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας μέχρι να γίνουν 10 ετών.

Η ευγένεια είναι ένα πολύ σημαντικό χάρισμα

Οι καλοί βαθμοί είναι επιθυμητοί, αλλά εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι το πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους και τον εαυτό σου.

Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ

Εξηγήστε στο παιδί, ότι η αγάπη είναι για όλους και είναι ατελείωτη. Εσείς μπορείτε να αγαπάτε και εκείνο και τα αδέρφια του και το μπαμπά τους και τη γιαγιά τους, όπως ακριβώς και εκείνα αγαπούν πολλούς ανθρώπους.

Το σώμα σου και όλα πάνω σε αυτό είναι ΌΜΟΡΦΑ

Τίποτε άλλο…

Πρόσεχε το σώμα σου

Μείνε καθαρός. Φρόντισε τη διατροφή σου. Να είσαι δυνατός. Το σώμα σου είναι πάντα καλό απέναντί σου. Σου επιτρέπει να κάνεις τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, φρόντισέ το σωστά.

Είμαστε όλο μοναδικοί

Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες. Δεν χρειάζεται να είσαι άριστος σε όλα. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς και θα είσαι μια χαρά.

Δεν είσαι ποτέ μόνος

Ακόμα και όταν μένεις με τον εαυτό σου σε ένα δωμάτιο. Οι γονείς σου πάντα σε σκέφτονται και σε αγαπούν.

Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι

Παιχνίδια, ιδέες, εμπειρίες. Και να δείχνεις στα άλλα παιδιά πώς να κάνουν κάτι που εσύ ήδη ξέρεις.

Μπορείς να λες “όχι” ορισμένες φορές

Αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που δεν θες να μοιραστείς μπορείς να το πεις με ήρεμο και ευγενικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να λες “ναι” σε όλα, αρκεί να μην γίνεσαι αγενής.

Είναι σημαντικό να σέβεσαι τους γονείς σου

Ό,τι κι αν κάνουμε το κάνουμε επειδή σε αγαπάμε και θέλουμε να είσαι ασφαλής. Σκοπός μας είναι να μεγαλώσεις και να γίνεις το καλύτερο που μπορείς και θέλεις.

Σε αγαπάμε ό,τι κι αν συμβεί

Ακόμα και κάτι άσχημο να νομίζεις πως έγινε, πρέπει να μας μιλήσεις. Είμαστε εδώ για εσένα.