10 πρωτότυποι τρόποι για να βάψετε φέτος τα αυγά σας

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα θέλει κάθε Μεγάλη Πέμπτη να βάφουμε κόκκινα αυγά, χρώμα το οποίο δεν είναι τυχαία επιλεγμένο, αφού συμβολίζει την θυσία του Ιησού Χριστού.Με τα χρόνια, όμως, το έθιμο εξελίχθηκε και πλέον μπορούμε να βάφουμε τα αυγά μας σε όποιο χρώμα θέλουμε. Και επειδή έχουμε μικρά παιδιά και όλα για εκείνα γίνονται, ας δούμε μερικές πρωτότυπες και ιδιαίτερες ιδέες για να βάψουμε φέτος τα αυγά μας.

Αυγά paper-mache

Είναι πολύ όμορφα και εσείς θα αποδείξετε και την αξία σας στην χειροτεχνία. Δείτε την τεχνική που θα ακολουθήσετε βήμα βήμα εδώ.

Αυγά ombre

Ξεκίνησε από τα μαλλιά και έφτασε μέχρι και τα… αυγά. Η μόδα του ombre θα κάνει τα αυγά σας τα πιο ξεχωριστά του φετινού Πάσχα. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε, εδώ.

Αυγά neon

Για αυγά που θα ξεχωρίζουν από μακριά δοκιμάστε την λύση του neon. Θα σας θυμίσουν και κάτι από παλιά. Διαβάστε πώς θα κάνετε τα αυγά σας να λαμποκοπούν, εδώ.

Αυγά με κηρομπογιές

Αυτό θα αρέσει πολύ και στα παιδιά. Λιώστε κηρομπογιές και δώστε τους να βάψουν τα αυγά τους όπως εκείνα επιθυμούν. Δείτε ακριβώς το πώς εδώ.

Αυγά Minion

Αγαπημένοι και παράξενοι ήρωες, ταιριάζουν άψογα στα αυγά μας. Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε αυγά με τα Minion, δείτε εδώ.

Ζαχαρένια αυγά

Ένας απόλυτα φυσικός και νόστιμος τρόπος για να βάψετε τα αυγά σας με τα παιδιά είναι η… ζάχαρη. Τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε πολλά. Πάρτε μία ιδέα εδώ.

Αυγά Λαγουδάκια

Ίσως από τους πιο εύκολους και καθαρούς τρόπους. Δεν έχετε παρά να χρωματίσετε πάνω στα αυγά μάτια, μύτη, στόμα και μάγουλα και να κολλήσετε τα αυτάκια. Δείτε πώς θα κάνετε τα αυγά σας λαγουδάκια εύκολα και γρήγορα εδώ.

Αυγά ουράνιο τόξο

Ακόμα ένας εύκολος τρόπος να βάψετe τα αυγά σας είναι να χρησιμοποιήσετε χρώμα για τρόφιμα. Θα τυλίξετε τα αυγά σας με χαρτοπετσέτα και θα την «ποτίσετε» με διάφορα χρώματα ταυτόχρονα. Τόσο πολύχρωμα αυγά δεν θα έχετε ξαναδεί. Ο τρόπος σε αυτό το βίντεο.

Αυγά σούπερ ήρωες

Και ποιο παιδί δεν θα ήθελε ένα αυγό Σούπερμαν ή Σπάιντερμαν; Τυπώστε και κόψτε στο σωστό μέγεθος το πρόσωπο αγαπημένων ηρώων των παιδιών. Κολλήστε το χαρτί πάνω στο αυγό και έτοιμο. Πάρτε εδώ μερικές ιδέες.

Αυγά παγωτό

Πόσο χαριτωμένα είναι αυτά τα αυγά; Θυμίζουν την αγαπημένη μας παγωμένη λιχουδιά. Μην σας ξεγελούν, όμως, είναι απλώς μεταμφιεσμένα σε παγωτό. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ και εντυπωσιάστε τους πάντες.Κι αν δεν σας αρέσει να «ταλαιπωρήστε» πολύ τότε δοκιμάστε την παρακάτω συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να σχεδιάζετε πάνω στο αυγό σας με έναν μαρκαδόρο. Απλώς, τοποθετείτε το βρασμένο αυγό στην ειδική υποδοχή εκείνο γυρίζει και εσείς… δημιουργείτε. Βρείτε την έδω.