1821-2021: “Η μάχη της Αράχωβας” έγινε stop motion ταινία Lego από τον 13χρονο Χριστόδουλο

Ο 13χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου της Ελληνικής Παιδείας στο Μαρούσι, Χριστόδουλος Σπανός, θέλοντας να συνεισφέρει το δικό του λιθαράκι στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έφτιαξε μια Lego stop motion ταινία με θέμα τη “Μάχη της Αράχωβας” που έλαβε χώρα το 1826.

Η προσπάθεια του μικρού μαθητή αξιόλογη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό καθώς κατάφερε να αναδείξει με τον δικό του μοναδικό τρόπο  την ιστορική μάχη και το ιδιοφυές σχέδιο του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Η μάχη της Αράχωβας στις 18 Νοεμβρίου 1826, ήταν μία από τις κρισιμότερες για την διατήρηση και την συνέχιση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Στερεά Ελλάδα. Σ’ αυτή διαφάνηκαν οι στρατιωτικές και ηγετικές αρετές του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Η Ελληνική Επανάσταση εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο και αντιμετώπιζε τον κίνδυνο κατάρρευσης. Ιμπραήμ και Κιουταχής με τις επιχειρήσεις τους σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα είχαν καταφέρει καίρια στρατηγικά πλήγματα κατά των Επαναστατών.

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο κρίσιμη καθώς ο Κιουταχής ξεκίνησε την πολιορκία της Αθήνας ενός εκ των τελευταίων προπυργίων της επανάστασης στην Ρούμελη σφίγγοντας έτι περισσότερο τον κλοιό.

Αξίζει να δείτε παρέα με τα παιδιά σας τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού αυτή την υπέροχη μαθητική δημιουργία.

Δείτε την ταινία