20χρονος έδωσε μυελό των οστών και έσωσε βρέφος με αιματολογική κακοήθεια

Η καλή είδηση της ημέρας που έρχεται σαν  “αχτίδα” ελπίδας μέσα στο βαθύ σκοτάδι των τελευταίων ημερών που στιγμάτισε η τραγωδία στα Τέμπη μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστων!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ” Ένας νεαρός δότης μόλις 20 ετών, προσέφερε αιμοποιητικά κύτταρα σε ένα βρέφος με σοβαρή αιματολογική κακοήθεια που έχρηζε άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Το μόσχευμα συλλέχθηκε και ταξίδεψε με ασφάλεια σε χώρα της Ευρώπης.”

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!

Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!

Διαβάστε επίσης:

Οι μαθητές Δημοτικού της Λέσβου στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying με….τον παλιάτσο (video)

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα έδιναν εξιτήριο στην Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις της ήταν καλές» κατέθεσε νευρολόγος

Τέμπη: “Λύγισε” η λεχώνα αδερφή της 22χρονης Ιφιγένειας – “Χάσαμε ένα διαμαντάκι, θα το πληρώσουν ακριβά” (video)

Ξέσπασμα Πετρέλη: «Μαμά μην πάρεις το τρένο…είπε φοβισμένη η κόρη μου..Τι να πεις πια στα παιδιά;»