Οι μαθητές Δημοτικού της Λέσβου στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying με….τον παλιάτσο (video)

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο το συγκλονιστικό video που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου της Δυτικής Λέσβου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. 

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι μαθητές του Δημοτικού Κεραμίου θέλησαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού.  Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των περιστατικών bullying στα σχολεία, κάτι που αποτέλεσε και την αιτία για αυτήν την πρωτοβουλία.

Πολλά παιδιά πέφτουν θύματα εκφοβισμού χωρίς να φταίνε και φοβούνται να μιλήσουν για ό,τι τους συμβαίνει

Είναι σίγουρα επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να γίνονται παράδειγμα για μια σειρά παρόμοιων δράσεων στο μέλλον βάζοντας ένα ένα το λιθαράκι ώστε να χτιστεί ένα ασφαλές και υγιές μέλλον για τα παιδιά μας.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους έφτιαξαν το δικό τους βίντεο κλιπ για το γνωστό τραγούδι « Ο παλιάτσος» σε μουσική Νότη Μαυρουδή και στίχους Μέλπως Ζαρόκωστα, το οποίος ερμήνευσαν με ξεχωριστό τρόπο και το αφιέρωσαν στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και στις οικογένειές τους που πενθούν.

Το συγκλονιστικό video των μαθητών

Διαβάστε επίσης:

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου – Τι φταίει για την παραβατικότητα των ανηλίκων» στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (11/3)

Τέμπη: Γονείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA – “Ίσως δεν πήραμε τους δικούς μας ανθρώπους”

Τέμπη: Δώδεκα υποτροφίες στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών θα προτείνει το ΑΠΘ στο ΙΚΥ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα έδιναν εξιτήριο στην Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις της ήταν καλές» κατέθεσε νευρολόγος