36ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Αυτή είναι η 13χρονη Γλυκερία που κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις

Ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με όλους τους συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Την παράσταση έκλεψε ένα 13χρονο κορίτσι, η οποία τερμάτισε 5η στα 10χλμ., με χρόνο 37.41, παρότι ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε στην απόσταση.

«Ήταν πολύ ωραίος αγώνας και θα ξαναέτρεχα 10 χιλιόμετρα», δήλωσε χαμογελαστή η μικρή Γλυκερία μετά τον τερματισμό. «Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα. Υπήρχε κόσμος στη διαδρομή που μας εμψύχωνε και ήταν ένας ωραίος αγώνας», συμπλήρωσε.

Η Γλυκερία Σκάρκου, μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, είχε στρέψει πάνω της τα βλέμματα όταν τερμάτισε τρίτη στα 5 χιλιόμετρα στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο.

Μάλιστα, δεν έκρυψε τον πόθο της να γίνει μαραθωνοδρόμος, αν και δεν της επιτρέπεται λόγω ηλικίας. «Το ελπίζω, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, αλλά όταν μεγαλώσω το θέλω πάρα πολύ».

Δείτε στο video τις δηλώσεις της 13χρονης Γλυκερίας

Σημειώνεται ότι στα 10 χλμ. νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης (30.29, ρεκόρ διοργάνωσης) και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (35.23), ενώ στα 5 χλμ. ο Ανδρέας Δημητράκης (14.47) και η Ανθή Κυριακοπούλου (17.28).