4 υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη για να απολαύσουμε οικογενειακώς χωρίς τύψεις!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 πανεύκολα και άκρως υγιεινά γλυκά σνακ χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι! Σημειώστε ότι εν λόγω συνταγές δεν έχουν ζάχαρη αλλά μέλι καθώς η ζάχαρη μας δίνει μόνο απλά σάκχαρα, σε αντίθεση με το μέλι που μας δίνει και άλλα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού

Υλικά

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ μέλι

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

80 ml φυτικό λάδι

3 αβγά

2 λεμόνια, ξύσμα

1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

1 κγ σόδα

Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στο μίξερ.  Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Pancakes από βρώμη με μέλι και μπανάνα

Υλικά :

½ φλιτζάνι βρώμη

½ κουταλιά του γλυκού baking powder

½ κουταλιά του γλυκού κανέλα

¼ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι

2 ασπράδια αυγού

½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά

1 μπανάνα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα. Προσθέτετε την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε. Μετά το ψήσιμο σερβίρετε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας.

Μπισκότα Μήλου

Υλικά

4 μήλα

1 1/2 φλ. ελαιόλαδο

4 φλ. φαρίνα

1 φλ. καρύδια  ψιλοκομμένα

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

4 κ. γλ. μέλι

1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό μήλου. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και τη φαρίνα. Ζυμώνουμε αρκετά και πλάθουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά

Cookies με πιπερόριζα και μέλι

Υλικά:

4 ½ φλ. αλεύρι

1 φλ. βούτυρο

1 φλ. μέλι

2 κ.γλ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)

1 κ.γλ.. μοσχοκάρυδο

1 κ.γλ. κανέλλα

2 κ.γλ. μπέικιν παουντερ

1/2 φλ. γάλα

2 δόσεις βανίλια σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.Ανακατεύουμε τ το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια.Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με μια φόρμα κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.