5 ασκήσεις με πλαστικά πασχαλινά αυγά για τους μικρούς μαθητές για να κάνουν επανάληψη

Οι Πασχαλινές διακοπές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παίξουν τα παιδιά αλλά και να κάνουν μια μικρή επανάληψη στα όσα έχουν διδαχθεί αξιοποιώντας παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες. Η Μαρία Γκουγκούμη, Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός & η Αργυρώ Καραμπά, Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας παρουσιάζουν τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα πλαστικά πασχαλινά αυγά. Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να γίνουν είτε στην αγγλική γλώσσα είτε στην ελληνική, ανάλογα με τις αδυναμίες του μαθητή και πού χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση.

1. Χρησιμοποιήστε τα αυγά για να φτιάξετε οικογένειες λέξεων. Γυρίζετε τα μέρη του αυγού και φτιάχνετε διαφορετικές λέξεις. Οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν στο τετράδιο τους τις λέξεις που δημιουργούν.

word_families

2. Χρησιμοποιήστε τα αυγά για εμπλουτισμό λεξιλογίου των μαθητών, συνώνυμες, αντώνυμες και ομόφωνες λέξεις.

synonyms

3. Εξασκηθείτε στις μαθηματικές πράξεις. Μπορεί να γίνει ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι.

math_facts

4. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν την ώρα, ενώνοντας εικόνες με το αναλογικό και το ψηφιακό ρολόι ή να πουν τι ώρα θα είναι “μετά” και τι ώρα ήταν “πριν”.
egg_close_up
5. Σε κάθε αυγό κρύβεται η αρχή μιας ιστορίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή γραπτού λόγου ή αφηγηματικού λόγου.

writing_prompts

Διαβάστε επίσης:

Καθηγητής απολύθηκε αφότου ζήτησε από τους μαθητές του να γράψουν τη νεκρολογία τους

Η Ελένη Φουρέιρα μας δείχνει για πρώτη φορά την κοιλίτσα της μετά τον τοκετό (φωτο)

Υπουργείο Παιδείας: Δείτε τι ανακοινώθηκε για τις απουσίες από κορωνοϊό