5 πράγματα που κάνουν οι γονείς και εκνευρίζουν τους δασκάλους

Οι πρώτες μέρες του σχολείου είναι πολύ σημαντική υπόθεση – ειδικά αν δεν την έχετε ξαναζήσει ούτε εσείς ως γονείς. Στην ουσία αφήνουμε το παιδί μας στα χέρια ενός άλλου – άγνωστου – ενήλικα. Κάποιες φορές αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν πρόκειται για το καλό των παιδιών μας γονείς και δάσκαλοι οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο.

Πολλοί συχνά οι γονείς διαμαρτυρόμαστε για ορισμένες κινήσεις των δασκάλων των παιδιών μας. Σκεφτήκαμε, όμως, ποτέ πώς είναι τα πράγματα από τη δική τους πλευρά; Οι δάσκαλοι είναι και εκείνοι γονείς, άνθρωποι με σχέσεις και προβλήματα, τα οποία – τις περισσότερες φορές – αφήνουν στην άκρη για να προσέξουν και να φροντίσουν τα δικά μας παιδιά.

Ας δούμε, λοιπόν, 5 πράγματα που μπορεί να κάνει ένας γονιός και να εκνευρίζει έναν δάσκαλο.

Γίνεται πάρα πολύ φιλικός

Όλοι οι γονείς θέλουν να έχουν μια καλή σχέση με το δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού τους. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί γονείς ξεπερνούν καμιά φορά τα όρια. Ο δάσκαλος είναι ένας άνθρωπος πολυάσχολος, ο οποίος μπορεί να σας μιλήσει για την εξέλιξη και την πορεία του παιδιού σας μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Και αυτό όχι επειδή δεν σας συμπαθεί, αλλά επειδή πρέπει να δει και τους γονείς των άλλων παιδιών. Και πολύ πιθανά να… μη θέλει να γίνει φίλος σας στο Facebook!

Δεν ακολουθεί τους κανόνες του σχολείου

Κάθε σχολείο ορίζει κανόνες που αρμόζουν στην λειτουργία του και για το όφελος των παιδιών μας πρέπει να τους υπακούμε. Δίνουμε έτσι και το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας. Μία δασκάλα, μου εξομολογήθηκε πρόσφατα ότι τσακώθηκε με μία μητέρα επειδή της ζήτησε να απομακρύνει για λίγο το αυτοκίνητό της – το οποίο εμπόδιζε την είσοδο του σχολείου – και εκείνη αντέδρασε με τον χειρότερο τρόπο. Στο σχολείο, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργήθηκε θέμα, ενώ η μητέρα άργησε πολύ να αναγνωρίσει το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Σχολιάζει τις διακοπές του

Πολλοί έχουμε στο μυαλό μας ότι οι δάσκαλοι έχουν το καλοκαίρι τους ελεύθερο. Σίγουρα, δεν έχουν καθημερινές υποχρεώσεις, αλλά σκεφτείτε πόσο δύσκολα πέρασαν τους 10 μήνες που κρατά η σχολική χρονιά. Καθημερινά για 6 με 7 ώρες δίδασκαν και φρόντιζαν πάνω από 30 παιδιά, ενώ και στη διάρκεια των διακοπών πρέπει να προετοιμάζονται για τα μαθήματα της νέας χρονιάς. Προτεραιότητά τους είναι κρατούν τα παιδιά μας ασφαλή και να τους μαθαίνουν πολλά νέα πράγματα, οπότε ίσως και να αξίζουν λίγη παραπάνω άδεια.

Αγχώνεται για τις σχολικές λίστες

Αρκετοί γονείς – ειδικά αν το παιδί μας πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο – αγχωνόμαστε και προσπαθούμε να ακολουθούμε κατά γράμμα τα όσα μας ζητούν οι εκπαιδευτικοί. Στην προσπάθεια μας αυτή, λοιπόν, μπορεί να υπερβάλλουμε εαυτόν και να γίνουμε έως… και ενοχλητικοί. Οι σχολικές προμήθειες είναι συγκεκριμένες, αλλά και οι δάσκαλοι ξέρουν πως δεν μπορούμε να βρούμε τα πάντα αμέσως και έχουν υπομονή…

Καταχράζεται τον χρόνο του

Όπως προαναφέραμε ο δάσκαλος έχει συγκεκριμένο χρόνο στον οποίο μπορεί να δει κάθε γονιό. Όταν, λοιπόν, ορίζεται μία συνάντηση με τον δάσκαλο του παιδιού καλό είναι να μην καθυστερούμε ή αν πρόκειται να συμβεί αυτό, να ενημερώσουμε εγκαίρως έτσι ώστε ο δάσκαλος να καταφέρει να οργανώσει τις υπόλοιπες ώρες συνάντησης με τους γονείς.

Πηγή: moms.com