5 χορωδίες στις οποίες κάθε παιδί θα ήθελε να τραγουδά

Έχει αποδειχθεί – βάσει επιστημονικών ερευνών και μελετών – ότι η μουσική και το τραγούδι «χτίζουν» καλύτερους μαθητές, οξύνουν την μνήμη, βοηθούν στη συγκέντρωση και την αντιμετώπιση του άγχους, συμβάλλουν θετικά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών ακόμα και στην άμβλυνση σωματικών πόνων.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ασχοληθεί το παιδί σας με τη μουσική και το τραγούδι;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 μοναδικές χορωδίες στις οποίες τα παιδιά σας θα μάθουν όχι μόνο να παίζουν μουσική και να τραγουδούν, αλλά και να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν τη μουσική πίσω από τις παρτιτούρες και το πεντάγραμμο.

Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Θεωρείται μία από τις πιο αναγνωρίσιμες χορωδίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ήδη από το 1995, οπότε και λειτουργεί η «Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου» έχει παράξει αξιόλογο μουσικό έργο, με αμέτρητες συναυλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες και πολλούς δίσκους.

Με βάση την ποιότητα, την εξειδίκευση, την δημιουργικότητα και την αγάπη προς το τραγούδι και τα παιδιά ο Σπύρος Λάμπρου δημιούργησε μία χορωδία που κερδίζει κάθε μαθητή και του προσφέρει βαθιές γνώσεις για την μουσική και το τραγούδι.

Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Ηπείρου 15, Μελίσσια

Τηλ.: 694 447 2050

www.mikripolitia.gr

Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου

Ο Δημήτρης Τυπάλδος και η χορωδία που έχει δημιουργήσει από το 1985 αποτελούν εγγύηση για οποιονδήποτε γονιό επιθυμεί το παιδί του να έχει μια πρώτη αλλά ολοκληρωμένη επαφή με την τέχνη του τραγουδιού.

Οι συμμετοχές σε πολύ γνωστά θεατρικά έργα, οι παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η πολύ επιτυχημένη δισκογραφία, αλλά και η τεράστια εμπειρία και γνώση του δημιουργού της, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για σοβαρές σπουδές με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου

Λ. Ποσειδώνος 2, Παραλία Ν. Φαλήρου – Μοσχάτο

Τηλ.: 210 4813605, 210 4819355, 210 4839112

www.fakanas.gr/chorodia-dimitri-typaldoy

Παιδική Χορωδία Rosarte

Η πολυβραβευμένη παιδική χορωδία ROSARTE, έχει 16 χρόνια πορείας. Ξεκίνησε ως παιδική χορωδία της ΕΡΑ, συνέχισε ως παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί πάντα υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Ως ανεξάρτητη παιδική χορωδία η ROSARTE, λειτουργεί από το 2008 και αποτελείται από 240 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 8 έως 19 ετών.

Η ROSARTE έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει τέσσερεις φορές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008, RIGA/Latvia 2014, Tswane/S.Africa 2018) και συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας. Η χορωδία ROSARTE λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους. Σε κάθε της εμφάνιση η ROSARTE αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παιδική χορωδία Rosarte

Πέτρου Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.:  697 724 7494 (Ωράριο Γραμματείας Δευτ. – Παρασκ., 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00)

www.rosarte.gr

Παιδική χορωδία Note Allerge

Την γνωρίσαμε μέσα από τα ιδιαίτερα τραγούδια της και την μελωδική φωνή της. Η Μιρέλα Πάχου μετρά αρκετά χρόνια επιτυχίας στο καλλιτεχνικό στερέωμα και τώρα κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα της. Ξεκινά, φέτος, τη λειτουργία της παιδικής της χορωδίας “Note Allerge”.

Με μότο «Τα χαμόγελα των παιδιών είναι οι πιο χαρούμενες νότες της ζωής μας», η Μιρέλα Πάχου εμπνέεται από τις παιδικές φωνές και με τη σειρά της εμπνέει τους μικρούς, επίδοξους τραγουδιστές να ασχοληθούν με την μουσική και το τραγούδι. Η χορωδία Note Allerge εμπιστεύεται τα πιο όμορφα τραγούδια σε μια παιδική – νεανική χορωδία, η οποία έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Παιδική χορωδία Note Allerge

Λεωφορος Μεσογειων 422, Αγια Παρασκευη

Τηλ.: 6946354374 (ώρες επικοινωνίας: 11:00-14:00 & 17:00-20:00)

FB page: Note Allegre

Παιδική χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2012 υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η οποία συμμετέχει έως και σήμερα σε παραγωγές της ΕΛΣ. Από το φθινόπωρο του 2017, την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.

Στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ μπορούν να φοιτήσουν παιδιά που έχουν ήδη μουσικές γνώσεις ή και παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την μουσική και το τραγούδι. Σε κάθε περίπτωση η μάθηση στην παιδική χορωδία της ΕΛΣ είναι βιωματική και γίνεται με στόχο τα παιδιά να προετοιμαστούν στο βασικό ρεπερτόριο της όπερας που αφορά σε παιδικές φωνές, να εκπαιδευτούν στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας, αλλά και να πάρουν μέρος στις παραγωγές που κάνει η ΕΛΣ.

Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΚΠΙΣΝ

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τηλ. Ταμείων: 213 0885700 – Τηλ. Κέντρο Γραφείων Διοίκησης: 213 0885710 (Ώρες λειτουργίας ταμείων – Δευτέρα έως Κυριακή 09.00-21.00)

πηγές φωτογραφιών: Google / Facebook