5 χτενίσματα για να κάνετε στην κόρη σας πριν το σχολείο

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι λιλιπούτειες φίλες μας θέλουν να πηγαίνουν σχολείο φορώντας όχι μόνο καθαρά και όμορφα ρουχαλάκια αλλά έχοντας και πρωτότυπα χτενίσματα που δεν περιορίζονται μόνο στην απλή αλογοουρά και στα κοτσάκια με παιχνιδιάρικα κοκαλάκια.

Αν λοιπόν είστε και εσείς μια μαμά που η κόρη σας λατρεύει κάθε είδους ευφάνταστο χτένισμα και σας ζητά επίμονα να της φτιάχνετε τα μαλλιά κάθε μέρα και με ένα ξεχωριστό τρόπο, τότe αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις προτάσεις για κοριτσίστικα χτενίσματα που συγκέντρωσε και σας προτείνει το Infokids.gr.

Ποιος είπε ότι τα εντυπωσιακά χτενίσματα απαιτούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη, κλάματα και φωνές;

Aυτές είναι  5 ιδέες για χτενίσματα που γίνονται εύκολα και γρήγορα, για να είναι τα κοριτσάκια σας όμορφα και περιποιημένα κάθε μέρα στο σχολείο!

1. Πλεξούδα ψαροκόκαλο

Η πλεξούδα ψαροκόκκαλο είναι ένα από τα χτενίσματα που αγαπούν πολύ τα κορίτσια όλων των ηλικιών. Είναι λίγο πιο απαιτητική από την κλασική γαλλική πλεξούδα αλλά μόλις την κάνετε 2-3 φορές θα γίνετε εξπέρ και θα την φτιάχνετε σε χρόνο ρεκόρ.

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε μια πλεξούδα ψαροκόκκαλο είναι:

1. Αρχικά χωρίστε τα μαλλιά σε δυο ίσα μέρη.

2. Πάρτε μια μικρή τούφα από την πίσω πλευρά του ενός μέρους και φέρτε τη πλάγια προς τα εμπρός και στη μέση.

3. Ενώστε τη με το άλλο μέρος και στη συνέχεια πάρτε μια μικρή τούφα από την πίσω πλευρά αυτού και φέρτε τη με τον ίδιο τρόπο μπροστά και στη μέση. Δηλαδή πάρτε την τούφα από την πίσω πλευρά και περνώντας την από το πλάι, φέρτε την μπροστά και στη μέση, όπου θα την ενώσετε με το πρώτο μέρος.

4. Έπειτα, πάρτε ξανά μια μικρή τούφα από την πίσω πλευρά του πρώτου μέρους και φέρτε την μπροστά και στη συνέχεια από το δεύτερο μέρος και ούτω καθεξής.

5. Ακολουθώντας αυτές τις κινήσεις μπορείτε να ολοκληρώσετε την πλεξούδα ψαροκόκκαλο. Ασφαλίστε την με ένα λαστιχάκι.

2. O κότσος της μπαλαρίνας

1) Κόβετε μια κάλτσα στην άκρη -δάχτυλα- ώστε να είναι ανοιχτή και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα μπομπάρι.

2) Γυρίζετε την κάλτσα προς τα μέσα και φτιάχνετε ένα στρογγυλό λάστιχο- ντόνατ.

3) Πιάνετε τα μαλλιά αλογοουρά .Καλό είναι αν θέλετε το μέγιστο αποτέλεσμα να τα έχετε ισιώσει λίγο για να σας διευκολύνει.

4) Περνάτε μέσα στην αλογοουρά  την κάλτσα – ντόνατ που έχετε ετοιμάσει.

5) Φέρνετε τα μισά μαλλιά της κοτσίδας μπροστά και τα γυρίζετε για να καλύψετε το λάστιχο-donut  και στηρίζετε με ένα λαστιχάκι μαλλιών.

6) Πιάνετε τα μαλλιά που έχουν ‘περισσέψει’ γύρω γύρω και μπορείτε είτε τα στρίψετε και να τα στερεώσετε με μια φουρκέτα για πιο ογκώδη κότσο,  είτε να κάνετε μικρό πλεξουδάκι και στερεώνετε πάλι με φουρκέτα είτε απλά να τα στερεώσετε γύρω γύρω με τσιμπιδάκια.

3. Σταυρωτές Πλεξούδες

Οι σταυρωτές πλεξούδες πρόκειται για μια αγαπημένη παραλλαγή της κλασικής γαλλικής πλεξίδας. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

1. Ξεκινήστε χωρίζοντας τα μαλλιά στη μέση και παίρνοντας μία μεγάλη τούφα από το μπροστά μέρος, σε κάθε πλευρά της χωρίστρας.
2. Κάντε μία γαλλική πλεξούδα στην κάθε τούφα που να καταλήγει στο κέντρο της κορυφής του κεφαλιού,
3. ενώ συνεχίστε να πλέκετε τα μαλλιά που περισσεύουν σε απλή πλεξούδα. Όταν θα έχετε πλέον δύο πλεξούδες, ενώστε τις πλεκτά τη μία με την άλλη και στερεώστε με ένα λαστιχάκι στο τελείωμα.

4. Χτένισμα Ψάθα

Μαλλιά πλεγμένα σαν ψάθινο καλαθάκι. Ένα εντυπωσιακό χτένισμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα κάνει το κοριτσάκι σας να καμαρώνει για την όμορφη δημιουργία που του φτιάξετε στο κεφαλάκι της.

Αν η κόρη σας έχει μακριά μαλλιά τότε πρέπει σίγουρα να τη δοκιμάσετε!

5. Πλεξούδα Καρδιά

Η πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς είναι ένα πανέμορφο, μοναδικό στυλ χτενίσματος που απαιτεί μία έμπειρη πλέξη!

 1 Έχοντας σκουπίσει καλά με μία πετσέτα τα μαλλιά ώστε να γίνουν νωπά, ξεκινάμε να τα χτενίζουμε με τη χτένα αραιών δοντιών. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας τη λεπτή χτένα χωρίζουμε τα μαλλιά στη μέση (κάνουμε δηλαδή μία κατακόρυφη χωρίστρα από πάνω μέχρι κάτω) και στερεώνομε με ένα κλιπ τα μισά μαλλιά πάνω ψηλά στο αυτί.

2: Στη συνέχεια, δουλεύουμε με τα άλλα μισά μαλλιά που έχουμε αφήσει κάτω, και παίρνοντας μία μικρή τούφα από το μπροστά μέρος ξεκινάμε την γαλλική πλέξη.

3: Χωρίζουμε την τούφα που έχουμε ξεχωρίσει σε τρία μέρη και φτιάχνουμε γαλλική πλεξούδα ξεκινώντας από το μέτωπο προς το πίσω μέρος του κεφαλιού, αφήνοντας λίγα μαλλιά μπροστά από το αυτί.

4: Συνεχίζουμε την γαλλική πλεξούδα και όταν φτάσουμε στο κεντρικό τμήμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού πλέκουμε τα μαλλιά που περισσεύουν σε απλή πλεξούδα, δένοντας τα στο τέλος με ένα λαστιχάκι αλογοουράς.

5: Τώρα αφήνουμε κάτω και τα άλλα μισά μαλλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

6: Τέλος δένουμε με ένα λαστιχάκι και τις δύο πλεξούδες που έχουμε φτιάξει σχηματίζοντας το κάτω σημείο της καρδιάς.