6 μαθητές του σχολείου 18 Άνω αρίστευσαν στις φετινές Πανελλήνιες – Τα συγχαρητήρια της υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη

Η ανακοίνωση των φετινών βάσεων ήταν ξεχωριστή για 6 μαθητές του σχολείου που εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Απέξαρτησης 18 Άνω καθώς κατάφεραν όχι μόνο να γράψουν καλά στις εξετάσεις αλλά και να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας.

Ειδικότερα, οι μαθητές πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στις παρακάτω σχολές: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την αφορμή της ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς, τους έξι επιτυχόντες μαθητές του Σχολείου 18 Άνω, όπως και τους καθηγητές τους.

Μια πολύχρονη, επίπονη και διαρκής προσπάθεια απέδωσε καρπούς, αποτελώντας την απαρχή για έξι νέους ανθρώπους να βρούνε την Ιθάκη τους.

Πίστεψαν στον σκοπό τους, δεν απογοητεύτηκαν, συνέχισαν σθεναρά ως το τέλος και η επιτυχία ήρθε ως επιστέγασμα, χάρις και στον αγώνα των καθηγητών τους. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Λαμπρές σπουδές!!».

Τα “συγχαρητήρια” των καθηγητών του Σχολείου 18 Άνω στους εισαχθέντες στο Πανεπιστήμιο

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας, τις υπηρεσίες και τη διοίκηση του ΨΝΑ, το Υπουργείο Υγείας και φυσικά το Υπουργείο Παιδείας η συμβολή του οποίου είναι καθοριστική και το ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε τους Θεραπευτές της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω οι οποίοι ως συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των θεραπευομένων καθιστούν το σπουδαίο αυτό εγχείρημα ρεαλιστικό.

Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ οφείλουμε στην ψυχή αυτής της επιτυχίας, τους Εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι επιδεικνύουν άψογο επαγγελματισμό αλλά κυρίως ευαισθητοποίηση και αγάπη για τον εξαρτημένο.

Φυσικά θα θέλαμε να συγχαρούμε αλλά και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου αποτελούν πρότυπο για όλους τους εξαρτημένους, αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία της θεραπείας και κρατούν αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας και της απεξάρτησης.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα καινούρια ταξίδια και στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται.

Λίγα λόγια το Σχολείο 18 Άνω

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, αποτελεί το μεγαλύτερο στεγνό δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης ενταγμένο στο ΕΣΥ. Λειτουργώντας για περισσότερα από 30 χρόνια το 18 Άνω έχει μια μακρά πορεία προσφοράς και υπηρεσιών στο χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης καθώς και μια μεγάλη εμπειρία παρεμβάσεων και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω λειτουργούν μια σειρά εξειδικευμένων τμημάτων, ανάμεσά τους και τα Τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο 18 Άνω.

Το Σχολείο 18 Άνω, αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης του 18 Άνω στην ελληνική πραγματικότητα, διασυνδέει τη θεραπεία με την εκπαίδευση έχοντας ως αρχή ότι η ασφαλής κοινωνικοποίηση των μαθητών/θεραπευομένων σε ένα εμπλουτιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτές που συνεργάζονται με το θεραπευτικό προσωπικό, αποτελεί σημαντική παράμετρο εξέλιξης στη ζωή τους.

Το Σχολείο του 18 Άνω στόχο έχει να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του θεραπευτικού αιτήματος και της κοινωνικής επανένταξης των υπό θεραπεία ατόμων, να εμπλουτίσει την επιμορφωτική εμπειρία των θεραπευομένων με νέες δεξιότητες και εφόδια, να συμβάλλει στην ομαλή και πλήρη κοινωνικοποίηση μέσα από την διασύνδεση με τον πλούτο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς στη δυναμική της εξάρτησης καθώς και να διασφαλίσει την απαραίτητη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τη θεραπεία.

Απευθύνεται σε θεραπευόμενους που βρίσκονται στο στάδιο της Κοινωνικής Επανένταξης όλων των προγραμμάτων απεξάρτησης 18 ΑΝΩ (Τομέας Τοξικομανών, Αλκοολικών , Νέων Εξαρτήσεων ) ή έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρόγραμμα με επιτυχία. Επίσης σε θεραπευόμενους και άλλων εγκεκριμένων θεραπευτικών προγραμμάτων που είτε βρίσκονται σε φάση επανένταξης είτε έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη θεραπεία τους.