8 σχολεία έκλεισαν σε πόλη της Γαλλίας επειδή ένα μόνο παιδί βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Δεν έχει καλά-καλά συμπληρωθεί εβδομάδα από τότε που άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία στη Γαλλία και ήδη κάποια από αυτά κλείνουν, λόγω κρούσματος που εντοπίστηκε σε έναν μόνο μαθητή. Συγκεκριμένα, επτά δημόσια σχολεία και ένα ιδιωτικό στην πόλη Roubaix, στα σύνορα με Βέλγιο, έκλεισαν σήμερα προληπτικά, όταν ένα παιδί σε τάξη υποδοχής, το οποίο επέστρεψε στο σχολείο του την περασμένη εβδομάδα, βγήκε θετικό στο σχετικό τεστ.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, έχουν βρεθεί 70 κρούσματα σχετιζόμενα με σχολεία της χώρας.

Τα σχολεία, σύμφωνα με τις αρχές, έκλεισαν προληπτικά, προκειμένου οι αρχές να καθορίσουν με ποιους έχει έρθει σε επαφή το παιδί. Προσθέτουν, ωστόσο, οι ειδικοί πως τα περισσότερα από αυτά τα σχολεία θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα, 25/5.

Η Γαλλία είναι από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν σε άνοιγμα των σχολείων, παρά τις ανησυχίες των γονιών, ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να προστατευτούν επαρκώς.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, άνοιξαν περίπου 40.000 παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, χωρίς η προσέλευση να είναι υποχρεωτική.

Περίπου το 1/3 των μαθητών βρέθηκε στις τάξεις (περίπου 1,4 εκατομμύρια παιδιά), ενώ τα υπόλοιπα παρακολουθούν μαθήματα από το σπίτι.

Αυτή την εβδομάδα στα σχολεία επιστρέφουν παιδιά σε περιοχές με τα λιγότερα κρούσματα.

Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό Παιδείας, τα θετικά κρούσματα σε σχολεία έχουν να κάνουν με μόλυνση που έλαβε χώρα πριν αυτά ανοίξουν. Πρόσθεσε δε, ότι ήταν αναπόφευκτο να μην υπάρξουν κρούσματα μέσα σε σχολεία, ωστόσο έχουν εμφανιστεί σε ελάχιστες περιοχές.

Να θυμίσουμε, ότι 4 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν προ ημερών και σε σχολεία της Κύπρου όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικά τεστ.

Πηγή: dailymail.co.uk