Το ταξίδι της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης του παιδιού σου ξεκινά από εδώ με τους καλύτερους οιωνούς

Η προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση του παιδιού μας είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας καθώς είναι το υπόβαθρο που θέτει τις βάσεις για την συναισθηματική  και μαθησιακή ανάπτυξη του παιδιού μας.

O παιδικός σταθμός και το Νηπιαγωγείο στο πέρασμα των χρόνων έχουν αναβαθμιστεί και πλέον δεν είναι ο χώρος που τα παιδιά περνούν την ώρα τους παρέα με υπόλοιπους συνομηλίκους, αλλά είναι η εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία το παιδί ενθαρρύνεται και μαθαίνει να αγαπά τη γνώση, πρωταρχικά μέσα από το παιχνίδι, σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον που το παροτρύνει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και να αναπτυχθεί συναισθηματικά.

 A΄Kids Academy: Ένα σχολείο που αγαπά και σέβεται το μικρό μαθητή

Το A’ Kids Academy είναι χώρος όπου το παιδί έρχεται σε επαφή με την εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον που πρωτεύοντα ρόλο παίζουν  η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η συμπόνοια , η υπευθυνότητα, η ενσυναίσθηση, και η οριοθέτηση. Η φιλοσοφία μας είναι συνθετική. Τα μοναδικά στοιχεία της προσωπικότητας κάθε παιδιού συναντούν την έμφυτη περιεργειά για μάθηση με αποτέλεσμα την ολόπλευρη ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.

Τηρώντας τις επιρροές της παιδαγωγικής φιλοσοφίας Reggio Emilia, παρέχει ένα σύνθετο παιδαγωγικό μοντέλο παιδοκεντρικής προσέγγισης μέσω του παιχνιδιού, αξιοποιώντας τις αρχές της σύγχρονης Παιδαγωγικής, των κοινωνικών επιστημών, της ψυχολογίας και των τεχνών στην εκπαίδευση.

 Τα παιδιά μέσα στο σταθμό έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως, αλληλεπιδρούν με τα φυτά, τα λουλούδια και τα βότανα ενώ τα μεγάλα παράθυρα του σταθμού τους παρέχουν θέα στην αυλή και τα δέντρα της. Τα σχέδια και τα χρώματα στους τοίχους είναι προσεκτικά επιλεγμένα με γνώμονα το παιδί και την ψυχολογία του.

Οι παιδαγωγοί εστιάζουν σε μια προσέγγιση που δεν αναπαράγει στερεότυπα καθώς βασική φιλοσοφία του χώρου είναι τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στον να εκφράσουν τον εαυτό τους. 

Όλα αυτά συντελούν στο να αποτελεί ένα χώρο – σημείο αναφοράς για τα Βόρεια Προάστια που δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των γονιών που το επιλέγουν για τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών τους.

Μαθαίνουμε, παίζοντας

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψιν την μοναδικότητα κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντά του, σεβόμενο την ατομική, κοινωνική, πολιτισμική διαφορετικότητα αυτού και της οικογένειας του γεγονός που το καθιστά δημοκρατικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε μαθητή. Θα βρείτε μια ευρεία γκάμα από γλωσσικές και γνωστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ψυχοκινητική εξέλιξη και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, ενώ δεν λείπει το θεατρικό και συμβολικό παιχνίδι μέσω του οποίου τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί με όποιο τρόπο εκείνο επιθυμεί. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μυούνται στην πρώιμη εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας μέσω παιχνιδιού ακολουθώντας την μέθοδο «TCS for Kids».

Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτό το ξεχωριστό χώρο μάθησης και δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να γίνει ένας αποτελεσματικός μαθητής καθώς θα αναπτύσσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, θα χτίζει αυτοπεποίθηση, θα μαθαίνει την αυτορρύθμιση των συναισθημάτων του, με απώτερο στόχο να προετοιμαστεί καταλλήλως για την  επιτυχή μετάβαση του στο σχολείο.