Αγοράκι γεννήθηκε με λευχαιμία και κατάφερε να την νικήσει!

Αγοράκι γεννήθηκε με λευχαιμία και κατάφερε να την νικήσει!

Όταν γέννησε το μωρό της, δεν πρόλαβε καν να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Το μωράκι χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική νεογνών, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Φαίνεται να υπάρχει κάποια κακοήθεια στο αίμα του μάς είπε η γιατρός. Είχα περάσει λευχαιμία, όταν ήμουν 25 ετών και όταν το άκουσα αυτό κατάλαβα αμέσως τι σήμαινε. Τη ρώτησα αν πρόκειται για λευχαιμία και μου απάντησε, ότι υπήρχε μία τέτοια πιθανότητα», δήλωσε ο 38χρονος πατέρας του παιδιού.

Η μητέρα περιέγραψε την εγκυμοσύνη της ομαλή, χωρίς εκπλήξεις. Στις 21 Απριλίου 2021 μπήκε στη διαδικασία τοκετού, ο οποίος ήταν δύσκολος. Αφού μεταφέρθηκε στην εντατική νεογνών οι γονείς του δεν είχαν ακούσει κάποιο νεότερο από το προσωπικό του νοσοκομείου. Κι αυτό ήταν που ανησύχησε την μητέρα.

«Είχα  ένα τρομακτικό συναίσθημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν η στιγμή που συνειδητοποιώ ότι είμαι εντελώς μόνη, αν και πριν από 40 λεπτά έφερα στον κόσμο το μωρό μου», σημειώνει η 36χρονη μητέρα.

Αφότου οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο, το μωρό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, κάτι που μας σόκαρε.

«Δεν είχα πάρει καν στη αγκαλιά μου τον γιό μου. Μπορείτε να το φανταστείτε, ότι γεννήθηκε με καρκίνο. Θυμάμαι να λέω στον άντρα μου, ότι ακόμη δεν τον είδα (σσ. τον γιο μου) και νιώθω ότι τον χάνω», διηγείται η μαμά. 

Έχοντας ένα νεογέννητο με καρκίνο ήταν κάτι που έκανε τους δύο γονείς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Μετά την εμπειρία τους, σύστησαν ένα ίδρυμα που χρηματοδοτεί θεραπείες για νεογνικούς και παιδικούς καρκίνους

Η σπανιότητα και η διαφορά από την παιδική λευχαιμία σήμαινε ότι η ίσαη θα ήταν πιο δύσκολη. Οι γιατροί συνέστησαν ραντεβού για θεραπείες στην κλινική, ωστόσο μία από τις γιατρούς βρήκε ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία και φέρνει θετικά αποτελέσματα. Όμως, ο μικρούλης θα έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. 

Ο καρκίνος οποιασδήποτε μορφής στα νεογνά είναι εξαιρετικά σπάνιος, ανέφερε η παιδογκολόγος του μικρού. «Δεν ξέρουμε τι ακριβώς το προκαλεί», πρόσθεσε. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο τύπος του καρκίνου του μικρού Κάλαχαν εμφανίζεται στα παιδιά περισσότερο από άλλους.

«ΠΑΛΕΨΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ»

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Κάλαχαν πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι του. Παρά το γεγονός ότι πέρασε τόσο πολύ καιρό στο νοσοκομείο, είναι σαν όλα τα άλλα μωράκια της ηλικίας του.

Παρά το γεγονός ότι περνάει αρκετό χρόνο στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε σκληρές θεραπείες, είναι όπως όλα τα μωρά της ηλικίας του.

«Εκτός από ένα σωληνάκι που έχει στη μύτη του, δεν καταλαβαίνεις την περιπέτεια που πέρασε. Η ανθεκτικότητά του είναι πραγματικά απίστευτη. Πάλεψε όσο κανείς!», λέει η μητέρα του.

Από τη στιγμή χαμογέλασε για πρώτη φορά, δεν έχει σταματήσει να γελά και να χαίρεται με τα πάντα!

Πηγή: Today.com

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας: “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γιατροί έκαναν ότι έπρεπε”

Ώρες αγωνίας για 5χρονο στην Καβάλα: Τον δάγκωσε άλογο στο λαιμό

Η πιο διασκεδαστική Καλοκαιρινή Μουσική απασχόληση περιμένει τα παιδιά στο Ωδείο Πυξίδα στη Μεταμόρφωση!