Αγρίνιο: Ζωή σε 5 ανθρώπους πρόσφερε ο 16χρονος Βασίλης που “έσβησε” μετά από πτώση από τον 3ο όροφο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης και μεταφοράς των οργάνων του 16χρονου Βασίλη από το Μεσολόγγι που εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά την πτώση του το περασμένο Σάββατο από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τους γονείς του στο Μεσολόγγι.

Οι γονείς του παιδιού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρήσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Τα δώρα ζωής του 16χρονου σε 5 συνανθρώπους μας

Το ήπαρ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι νεφροί και οι κερατοειδείς σε νοσοκομεία των Αθηνών σύμφωνα με το sinidisi.gr. Τέλος, ενώ υπήρχε πρόβλεψη για λήψη και της καρδιάς του 16χρονου, τελικά κρίθηκε πως το όργανο δεν ήταν κατάλληλο για μεταμόσχευση και έτσι δεν έγινε το σχετικό χειρουργείο.

Η πράξη ζωής των γονιών αυτών, στέλνει το μεγάλο μήνυμα και την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων για το θέμα της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη όσον άφορα τη δωρεά οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα ζωής.

Το Infokids.gr συλλυπείται την οικογένεια του 16χρονου που επέδειξαν μεγαλείο ψυχής και μέσα στον μεγάλο τους πόνο κατανόησαν τη σπουδαιότητα του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Η κηδεία του 16χρονου Βασίλη

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 11:00 το πρωϊ, από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεσολογγίου, θα γίνει η κηδεία του 16χρονου Βασίλη Πλούμη, που έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από μπαλκόνι του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην Πλώσταινα Μεσολογγίου.

Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από ώρα 10:30πμ.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων όπως κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού (Τμήμα Αγρινίου) και στο Κέντρο Ημέρας ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου.