«Αν έχεις αντιληφθεί ότι το παιδί σου είναι γκέι οφείλεις να του δείξεις Αποδοχή, Κατανόηση και Αγάπη»

Ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός Μιχάλης Δέλτα προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση, η οποία απευθύνεται σε όλους εκείνους τους γονείς που δεν δέχονται τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις επιλογές του παιδιού τους.

Επισημαίνει πως αυτό που πρέπει να προσδοκούν οι γονείς από τα παιδιά είναι η ευτυχία τους, με όποια μορφή, ζητώντας να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας. Και κυρίως η μητέρα.

Η ανάρτηση του καλλιτέχνη
Μητέρα και γκέι παιδί

Αυτή η πεποίθηση και κυρίως ο φόβος που έχετε οι γονείς ότι το παιδί σας θα μείνει μόνο του στην ζωή του στην περίπτωση που είναι ομοφυλόφιλος είναι καιρός να αλλάξει, να θεραπευτεί.

Δίχως να το καταλαβαίνετε ενδυναμώνετε με μια τέτοια στάση την εχθρική θέση της υποκριτικής κοινωνίας, και εξασφαλίζετε στο παιδί σας μια ασήκωτη και βαθιά πίκρα η οποία θα τον κάνει όντως δυστυχισμένο ως ενήλικα. Είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα.

Εσείς που είστε ως γονείς ετεροφυλόφιλοι είστε ειλικρινά ευτυχισμένοι; Πόσες φορές ως μητέρα δεν αισθάνεσαι μόνη και αποτυχημένη στο γάμο σου; Γιατί το προβάλλεις στο παιδί σου; Αλλά και εσύ ως άνδρας που αναζητάς διαρκώς να ξενοπ… από μοναξιά και θυμό δεν το κάνεις; Δεν υπάρχει καμία διαφορά στα συναισθήματα των ανθρώπων. Όλοι βιώνουμε την προδοσία, την εγκατάλειψη, την απογοήτευση, τον θυμό και το μίσος. Ψάχνουμε διαρκώς την αγάπη και την χαρά.

Αν έχεις αντιληφθεί ότι ο γιός ή η κόρη σου είναι γκέι κι αν από την καρδιά σου θέλεις να έχει μια ζωή όσο το δυνατό λιγότερο επίπονη οφείλεις να του δείξεις Αποδοχή, Κατανόηση και Αγάπη. Κυρίως η μάνα. Ο πατέρας αργεί να πάρει μπροστά συνήθως, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Αν βάζεις τα κακόβουλα στόματα των ανθρώπων πάνω από την σχέση σου με το παιδί σου αμαρτάνεις βαριά. Το εννοώ.

Γιατί βάζεις τα σκουπίδια των γειτόνων στο σπίτι σου; Να προστατεύεις τον γιό σου σαν το άγριο θηρίο που πλησιάζουν να βλάψουν τα μωρά του.

Από τη στιγμή που η κόρη σου ερωτεύεται γυναίκες δεν μπορείς εσύ να κάνεις τίποτα άλλο από το να την αγκαλιάσεις. Δεν είναι απλό το ξέρω επειδή τρέφεις μέσα σου άλλων ιδέες και αντιλήψεις για αυτό το ζήτημα. Γιατί να επαναλάβεις στα παιδιά σου τον σκληρό και βίαιο τρόπο που σου φέρθηκαν οι γονείς σου; Καταλαβαίνεις τι κάνεις ως γονιός; Δεν επιτρέπεις να αλλάξει αυτή η νοσηρή μας νοοτροπία με μια στάση ασυνείδητη και αρνητική. Βοήθησε το παιδί να νιώσει ότι κάπου ανήκει. Ότι δεν είναι άρρωστο ή καταραμένο.

Το παιδί σου σε όποια ηλικία κι αν είναι περιμένει ένα σου βλέμμα αποδοχής. Μια αγκαλιά.

Διαβάστε επίσης: 

“Είμαι γκέι”: Ένα κείμενο για όλα τα παιδιά που δεν πρέπει να ντρέπονται για αυτό που είναι και για αυτό που νιώθουν

Τι απαντάμε στο έφηβο παιδί μας όταν έρθει και μας δηλώσει ότι είναι γκέι;

Μιχάλης Δέλτα: “Είναι δυνατόν δυο νέοι γονείς σήμερα να έχουν θέμα με το αν η κόρη τους ή ο γιός τους είναι gay;”