Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής Kinder στο Βέλγιο μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας

Κλείνει το εργοστάσιο της Kinder στο Βέλγιο μετά τα κρούσματα σαλμονέλας!

Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας παραγωγής σοκολάτας Kinder στην Αρλόν του Βελγίου, μετά τον εντοπισμό μόλυνσης με σαλμονέλα!

Όπως ανακοίνωσε η Ferrero «με άμεση ισχύ, ανακαλείται όλη η παραγωγή των προϊόντων Kinder Surprise Maxi 100g και Kinder Schokobons που παρήχθησαν στην μονάδα της Αρλόν (ανεξαρτήτως αριθμού παρτίδας).

Η Ferrero αναγνωρίζει ότι υπήρξαν εσωτερικές ανεπάρκειες που δημιούργησαν καθυστερήσεις στην έγκαιρη ανάκτηση και διαβίβαση πληροφοριών. Η μονάδα παραγωγής θα επαναλειτουργήσει μόλις πιστοποιηθεί από τις αρχές.

Από αυτήν την ανάκληση επηρεάζονται μόνο τα προϊόντα Kinder που παράγονται στο εργοστάσιο της Αρλόν στο Βέλγιο. Στο εργοστάσιο αυτό της Αρλόν αναλογεί το 7% περίπου του συνολικού όγκου των προϊόντων Kinder που παράγονται παγκοσμίως ετήσια. Για την υποστήριξη των καταναλωτών σε σχέση με την διαδικασία ανάκλησης θα εφαρμοστούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Αυτή είναι η μόνη και η ορθή απόφαση που πρέπει να ληφθεί προκειμένου να διασφαλισθεί το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης.

Λυπούμεθα βαθύτατα για ό,τι συνέβη. Επιθυμούμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους καταναλωτές μας και εμπορικούς συνεργάτες και να ευχαριστήσουμε της αρχές ασφαλείας τροφίμων (στο Βέλγιο) για την πολύτιμη καθοδήγησή τους.

Η ασφάλεια των τροφίμων, η ποιότητα και η φροντίδα του καταναλωτή ήταν στην καρδιά της Ferrero από τότε που η εταιρεία ιδρύθηκε. Αυτό το σοβαρό γεγονός θίγει τον πυρήνα των όσων πρεσβεύουμε και θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας»

Προληπτικές ανακλήσεις απο τον εφετ

Υπενθυμίζεται πως δεκάδες παρτίδες σοκολατών της εταιρείας ανακλήθηκαν προληπτικά και στην χώρα μας από τον ΕΦΕΤ. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, «Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας»

«Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ. Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 10χρονης στη Νέα Σμύρνη: Καλούν για εξηγήσεις τους δασκάλους του σχολείου της

Αποκάλυψη σοκ για τον θάνατο της 3.5 ετών Μαλένας – Τι δείχνουν οι εξετάσεις – Ο ρόλος των γονιών

«Η Τζωρτζίνα έχει φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση την Ρούλα»: Η ατάκα της οικογένειας Πισπιρίγκου εξοργίζει