Ανατροπή! “Στον πάγο” οι σχολικές μάσκες σωστού μεγέθους – Νέο αλαλούμ με τις διαστάσεις

Το φιάσκο με τις υφασμάτινες μάσκες XXL μεγέθους που διανεμήθηκαν σε σχολεία για να δοθούν στους μαθητές ώστε να προστατευτούν από τον ιό δεν έχει τέλος.

Όπως είναι ήδη γνωστό η ΚΕΔΕ και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σταμάτησαν την παραγωγή των εν λόγω μασκών έχοντας δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην εκ νέου παραγωγή και διάθεση των μασκών στις σωστές διαστάσεις.

Σύμφωνα όμως με τον δημοσιογράφο από τα “Παραπολιτικά 90,1”, Δημήτρη Τάκη, η διαδικασία για την παραγωγή των σωστών διαστάσεων μασκών έχει παγώσει καθώς έχει προκύψει νέος τραγέλαφος που παρεμποδίζει το να ξεκινήσει επιτέλους η σωστή παραγωγή των μασκών και να μοιραστούν εγκαίρως στα σχολεία.

Από τις μάσκες για γίγαντες τώρα σε μάσκες….για μωρά

Όπως επισήμανε στην τηλεοπτική εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA, το πρόβλημα που έχει προκύψει τώρα έγκειται στο γεγονός ότι η  επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που είχε αρχικώς στείλει τις λανθασμένες διαστάσεις 10×22 ως τελικό προϊόν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες μάσκες, αυτή τη φορά έκανε παρόμοιο λάθος, στέλνοντας  ξανά τις ίδιες διαστάσεις λέγοντας πως είναι το αρχικό προϊόν, δηλαδή το ύφασμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και επεσήμανε  στην επιτροπή να αλλάξει τις διαστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική.

Η επιτροπή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το λάθος και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι απαραίτητες διαστάσεις είναι 10×22. Σημειωτέον, η πρώτη εισήγησή της η επιτροπή του Υπ. Υγείας ήταν 12×25 ακόμα μεγαλύτερες δηλαδή από τις μάσκες που δόθηκαν.

Υπό το βάρος όλων αυτών των γεγονότων οι μάσκες δεν έχουν δοθεί για παραγωγή, διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχει γίνει παραμένει άγνωστο πότε θα τις λάβουν οι μαθητές.