Άννα Μαρία και Ειρήνη: Τα δίδυμα πρόωρα που επέζησαν παρά τις 3% πιθανότητες που έδιναν οι γιατροί

Άννα Μαρία και Ειρήνη: Τα δίδυμα πρόωρα που επέζησαν παρά τις 3% πιθανότητες που έδιναν οι γιατροί

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας έρχεται από το Ηλιτόμηνον, τη  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τη φροντίδα των πρόωρων μωρών, που δημοσίευσαν στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την δυνατή αληθινή ιστορία ζωής που κουβαλούν δυο γλυκύτατες 4χρονες διδυμούλες, η Άννα Μαρία και η Ειρήνη.

Τα κοριτσάκια που γεννήθηκαν πρόωρα έδωσαν τεράστια μάχη στη θερμοκοιτίδα για να καταφέρουν να παραμείνουν στη ζωή. Έδειξαν πόσο μεγάλες μαχήτριες είναι και σήμερα 4 χρόνια μετά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας από την προωρότητα.

Ας ακούσουμε την ιστορία τους

H Άννα-Μαρία και η Ειρήνη ανήκουν στην κατηγορία των μονοχοριακών διαμνιακών δίδυμων, μοιράζονταν δηλαδή έναν πλακούντα, αλλά βρίσκονταν σε δύο ανεξάρτητους αμνιακούς σάκους, και είχαν σύνδρομο υποκλοπής Ttts, με αποτέλεσμα να τρέφονται δυσανάλογα από τον κοινό τους πλακούντα. Στην 24η εβδομάδα έγινε επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το σύνδρομο υποκλοπής, με στόχο να σωθεί έστω το ένα μωρό.

Τελικά γεννήθηκαν και οι δυο 27+5 εβδομάδων με βάρος γέννησης 690γρ και 1220γρ. Έμειναν στη ΜΕΝΝ 2,5 και 3,5 μήνες, με μικρά προβλήματα, ιδιαίτερα στο αναπνευστικό κομμάτι, αλλά 4 χρόνια μετά έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος προωρότητας.

Η μητέρα τους, που μας είπε την ιστορία τους, στέλνει με αγάπη μήνυμα υποστήριξης σε όλους τους γονείς των προώρων. Δείτε τι λέει: «Οι πιθανότητες επιβίωσης του μικρού εμβρύου ήταν 3%. Αλλά ο Θεός είχε άλλα σχέδια. Πριν 4 χρόνια δύο εξαιρετικά πρόωρα μωρά.

Τέσσερα χρόνια μετά, δύο εξαιρετικά παιδιά. Πίστη και δύναμη στα παιδιά σας!

Το post

Διαβάστε επίσης:

Η Ναταλία Δραγούμη ποζάρει για πρώτη φορά σε εξώφυλλο με την 17χρονη κόρη της και είναι ολόιδιες!

Ο Άρης Λεωνίδης, πρωταθλητής και μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο χρειάζεται τη βοήθειά μας για να χειρουργηθεί

Μαμά παιδιού ΑμεΑ: “Ήξερα την διάγνωση αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω όνειρα για όσα θα καταφέρει”