Ανοίγει σήμερα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για επίσκεψη – Πώς θα κάνετε κράτηση

Ανοίγει σήμερα για το κοινό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και περιμένει τους πιστούς επισκέπτες του να το επισκεφθούν, με την προϋπόθεση, ότι έχουν ήδη πραγματοποιήσει την προκράτησή τους μέσω της Φόρμας ΕΔΩ.

Στην παραπάνω φόρμα θα επιλέξετε την ημέρα και την ώρα που θέλετε να επισκεφθείτε το Πάρκο, έχοντας υπ’όψιν ότι η διάρκεια της επίσκεψής σας μπορεί να είναι έως 4 ώρες.

Προσοχή: Για τους άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και τις εγκύους καθώς και για έναν συνοδό τους η πρόσβαση στο Πάρκο είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Το ΚΠΙΣΝ παραμένει ανοιχτό με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος: “Ο βασικός μας στόχος για την επόμενη περίοδο είναι να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών, με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους, καθώς και της υγείας των εργαζομένων μας. Για τον σκοπό αυτό εκπονήσαμε ειδικό σχέδιο για το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ, το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολουθεί τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας και διεθνώς.

Oι προκρατήσεις είναι ένα απαραίτητο μέτρο για τον περιορισμό του πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών που οδηγεί αναπόφευκτα σε επικίνδυνο συνωστισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2019 είχαμε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πέρα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το διάστημα 18:00 – 20:00, στο οποίο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα.

Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να χαλαρώσουμε ή και να καταργήσουμε τους περιορισμούς για να υποδεχθούμε και πάλι το κοινό όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες.”

Μάθετε περισσότερα στο snfcc.org.