«Άντεξε πολύ πόνο που και εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω»: Πατέρας του 8χρονου που βγήκε από τη ΜΕΘ

Ο Νικόλαος Παπαδημητρίου, πατέρας του 8χρονου Γιάννη -του παιδιού που κινδύνεψε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού και τελικά βγήκε από την ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο όπου και νοσηλευόταν- μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις Έξι».

«Ήταν πολύ γενναίος. Άντεξε πολύ πόνο που και εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού. Ο 8χρονος Γιάννης είχε παρουσιάσει μια σπάνια επιπλοκή, μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

«Ο μικρός αισθάνεται ανακουφισμένος. Έχει καταλάβει ότι πλησιάζει η ώρα που θα επιστρέψει στο σπίτι. Τώρα περιμένουμε να τελειώσει η θεραπεία του στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο και θα ακολουθήσουμε και στο σπίτι μια αγωγή που θα μας δώσουν οι γιατροί», είπε ο κύριος Παπαδημητρίου. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς για την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στοργή που έδειξαν στο παιδί μου», συμπλήρωσε ο πατέρας του 8χρονου.

Πώς περιέγραψε ο μπαμπάς την περιπέτεια υγείας του παιδιού

Όπως ανέφερε ο κύριος Παπαδημητρίου: «Όταν μας είπε η παιδίατρος ότι πρέπει να πάμε στο Ρίο για να δούμε τι θα γίνει, επειδή είχαμε το ιστορικό με τον κορωνοϊό στην οικογένεια, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ότι θα ζήσουμε όλη αυτή την κατάσταση. Όταν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, όπως καταλαβαίνετε, το άγχος και η αγωνία κορυφώθηκαν. Όσο έβλεπα ότι τα τεστ που μας έκαναν οι γιατροί ήταν αρνητικά θεωρούσα ότι ίσως ήταν κάτι άλλο που δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό, αλλά όταν έβλεπα ότι το παιδί χειροτέρευε, η αγωνία άλλαξε», επισήμανε ο πατέρας του μικρού Γιάννη.