Αντετοκούνμπο: “Η μαμά έφτιαχνε πάνες από σεντόνια για τα αδέρφια μου. Δεν είχαμε μοδάτα ρούχα, αλλά μεγαλώσαμε με αγάπη»

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδεικνύει ότι εκτός από σπουδαίος αθλητής και είναι ακόμη σπουδαιότερος άνθρωπος. Παρά το γεγονός ότι ζει την απόλυτη επιτυχία και καταξίωση παγκοσμίως στο χώρο του μπάσκετ, παραμένει σεμνός, αφού θυμάται πάντα από πού ξεκίνησε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και κυρίως αντιλαμβάνεται πως το παράδειγμά του μπορεί να φωτίσει τον δρόμο πολλών ανθρώπων που τον έχουν ως πρότυπο.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο το διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική του συνέντευξη σε αμερικάνικη εκπομπή όπου μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής ενέργειας «Milwaukee Diaper Mission» εξομολογήθηκε για το πώς νιώθει που τόσες οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πάνες για τα μωρά τους.

Ο Greek Freak με την σύντροφό του Μαράια Ριντλσπρίγκερ στηρίζουν το πρόγραμμα «Milwaukee Diaper Mission», μια πρωτοβουλία για την στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το υψηλό κόστος στις πάνες. Ο Έλληνας παίκτης των Μπακς αρχικά θέλησε να ξεκινήσει τη συνέντευξη με το δικό του στυλ και ένα ανέκδοτο με την Μαράια να τον σταματά λέγοντας πως η ανάγκη για πάνες δεν είναι αστείο. Στη συνέχεια περιέγραψε όταν η μητέρα του, επειδή δεν είχαν χρήματα, «έσκιζε τα σεντόνια και τα χρησιμοποιούσε σαν πάνες για τον μικρό μου αδερφό». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σύντροφός του, Μαράια,

«Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα. Στη ζωή μου, με τους γονείς μου, με τον τρόπο που εγώ μεγάλωσα, μπορώ να το καταλάβω»

«Οι πάνες θα έπρεπε να πωλούνται για ένα δολάριο, γιατί όλοι τις χρειάζονται. Μπορώ να το θυμηθώ αυτό. Υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα. Στη ζωή μου, με τους γονείς μου, με τον τρόπο που εγώ μεγάλωσα, μπορώ να το καταλάβω. Δεν είχαμε καν πάνες. Η μητέρα μου έσκιζε τα σεντόνια και τα χρησιμοποιούσε σαν πάνες για τον μικρό μου αδερφό… Δεν είχαμε τα πιο μοδάτα ρούχα, αλλά μας γέμιζαν με αγάπη. Μεγαλώσαμε με αγάπη και καλοσύνη».

«Οι νέοι είναι το μέλλον. Όσο περισσότερο τους εκπαιδεύουμε, όσο περισσότερο τους βοηθάμε τους βάζουμε σε μία θέση να βοηθήσουν κι εκείνοι άλλους ανθρώπους. Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά», κατέληξε

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Συνέλαβαν για παιδική πορνογραφία γνωστό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας – Προφυλακίστηκε στην Τρίπολη

Κεραμέως για το Σχέδιο Δράσης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης: «Υφαίνουμε ένα δίχτυ προστασίας κάθε παιδιού»

Τάκης Βιδάλης: Υπάρχει λύση για τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα γονιμοποιημένα ωάρια -τη θέλουμε;