Αρχική InfoTeens Υγεία Απίστευτο: Γονείς στέλνουν τα παιδιά για αποτοξίνωση από το Fortnite!

Απίστευτο: Γονείς στέλνουν τα παιδιά για αποτοξίνωση από το Fortnite!

Αν έχετε παιδιά κοντά στην εφηβεία σίγουρα έχετε ακούσει το περίφημο παιχνίδι Fortnite και σίγουρα έχετε «ρίξει» κάποιον επικό καυγά με το παιδί σας, ώστε να σταματήσει να ασχολείται μαζί του.

Το Fortnite είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι για τα παιδιά, γι’ αυτό και πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να αναζητούν τρόπους «απεξάρτησης» για τα παιδιά τους.

Τα παιδιά ασχολούνται για πολλά χρόνια τώρα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά η απήχηση που έχει το Fortnite ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού σύμφωνα με ειδικούς πάρα πολλά παιδιά ασχολούνται ώρες ατελείωτες με το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους γονείς τους να ανησυχούν για την υγεία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με μια online έρευνα του 2017 που έγινε στην Βρετανία, το Fortnite δεν επηρεάζει μόνο τα παιδιά. Αρκετοί συμμετέχοντες χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλα παιχνίδια, παρόμοια με αυτό, ως αιτία για την διάλυση του γάμου τους!

Ασθένεια ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε τον «εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» ως ασθένεια τον περασμένο Ιούνιο. Τα παιδιά που ασχολούνται με το Fortnite τείνουν να παραμελούν τη διατροφή τους, τα μαθήματα του σχολείου τους, την υγεία, τον ύπνο τους και γενικώς την καθημερινότητά τους.

Τότε είναι και η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσει η «θεραπεία». Σύμφωνα με κέντρα αποτοξίνωσης στην Αμερική, η θεραπεία αυτή περιλαμβάνει απομάκρυνση από την ηλεκτρονική συσκευή και εστίαση σε υγιεινές συνήθειες, όπως η σωστή διατροφή και ο ύπνος. Επίσης, περιλαμβάνει και ομάδες συζητήσεων που στόχο έχουν να εισάγουν τα παιδιά σε ένα πιο ισορροπημένο περιβάλλον ζωής.

«Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σαν την ηρωΐνη», είπε η  Lorrine Marer, κοινωνιολόγος με ειδίκευση στην κοινωνική συμπεριφορά από την Βρετανία, η οποία ασχολείται με παιδιά που προσπαθούν να απαλλαγούν από την εξάρτησή τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. «Από τη στιγμή που θα “κολλήσεις” είναι πολύ δύσκολο να απαγκιστρωθείς», συμπλήρωσε σε συνέντευξή της στον Bloomberg.

Οι γονείς, λοιπόν, πρέπει να θέτουν εξ’ αρχής συγκεκριμένα και ξεκάθαρα όρια στα παιδιά τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι, μιας και το Fortnite είναι συμβατό με τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές και τα παιδιά μπορούν να βρουν πρόσβαση χωρίς πολλές δυσκολίες.

Ίσως, επίσης, πολλοί γονείς διαβάζοντας τα παραπάνω να σκεφτούν ότι όλο αυτό είναι μια υπερβολική αντίδραση σε μία μόδα της εποχής, αλλά με 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και χιλιάδες παιδιά να παρακολουθούν άλλους να παίζουν, να βλέπουν videos σε Youtube και άλλες πλατφόρμες και να συζητούν διαρκώς γι’ αυτό, αντιλαμβάνεστε ότι το Fortnite δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά ένα ανησυχητικά αυξανόμενο πρόβλημα, το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσουμε…

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter