Αποκλειστικό Infokids: Χάος στα σχολεία μετά την κακοκαιρία – Γονείς καθάρισαν χιονισμένα προαύλια

Αποκλειστικό Infokids: Χάος στα σχολεία μετά την κακοκαιρία - Γονείς καθάρισαν χιονισμένα προαύλια

μαθητές της Αττικής με εξαίρεση αυτούς των Βιλίων – των Ερυθρών και ορισμένων σχολικών μονάδων σε Αγία Παρασκευή και Μελίσσια, επέστρεψαν στα θρανία και δια ζώσης διδασκαλία σήμερα 31 Ιανουαρίου μετά από μια εβδομάδα που έμειναν σπίτι και παρακολούθησαν τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδας.

Το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά την κακοκαιρία προβλημάτισε ιδιαιτέρως τους γονείς καθώς σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής τα χιόνια παρέμειναν τις σχολικές αυλές μέχρι χθες, Κυριακή, δημιουργώντας ανησυχία κατά πόσο θα είναι ασφαλής η παραμονή των μαθητών στα προαύλια στα διαλείμματα.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όσων γονέων κατήγγειλαν στο Ιnfokids.gr ότι κατόπιν ελέγχου που έκαναν σε συγκεκριμένα προαύλια η εικόνα τους θύμιζε παγοπίστα και ο κίνδυνος οι μαθητές να τραυματιστούν σοβαρά ήταν αυξημένος.

Η επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα στις τάξεις

Οι μαθητές των σχολείων που ήταν κλειστά λόγω καιρού την περασμένη εβδομάδα έπρεπε χθες να υποβληθούν σε self test προκειμένου να μπουν σήμερα στις τάξεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σε σύνολο 290.000 self test μαθητών και εκπαιδευτικών δηλώθηκαν 6.948 θετικά αποτελέσματα. 

“Χάος” στα σχολεία – Τα παρατράγουδα με τα χιονισμένα προαύλια- Τα κενά της τηλεκπαίδευσης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Στέλλα Μανουσογιωργάκη, αναφορικά με την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων από την κακοκαιρία, η εικόνα που μας περιέγραψε είναι ενός χάους.

Ειδικότερα όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr η κ. Μανουσογιωργάκη “Ένα χάος επικρατεί στα σχολεία. Ενδεικτικό των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα το γεγονός ότι σε πολλά σχολεία στον βόρειο τομέα της Αττικής είχαν μέχρι χθες πολύ χιόνι με αποτέλεσμα γονείς να αναλάβουν από μόνοι τους πρωτοβουλία ώστε να  καθαρίσουν μόνοι τους τα προαύλια.

Οι Δήμοι σε πολλές περιοχές δεν έπραξαν ως όφειλαν και τα σχολεία ήταν η τελευταία προτεραιότητά καθαρισμού τους αν και συναίνεσαν να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση για τυχόν ατυχήματα μαθητών ή εκπαιδευτικών σε προαύλια σχολείων“.

Τεράστια τα κενά των μαθητών από την τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας

Ένα ιδιαίτερο ζήτημα που ανέδειξε η κ. Μανουσογιωργάκη ειναι αυτό της τηλεκπαίδευσης και των μαθησιακών κενών που προέκυψαν στους μαθητές. Όπως εξήγησε “Την εβδομάδα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας η τηλεκπαίδευση που αποφασίστηκε, δημιούργησε πολλά προβλήματα. Σχεδόν οι μισοί μαθητές δεν συνδέθηκαν, υπήρξαν προβλήματα και γενικότερα η μαθησιακή διαδικασία πήγε πίσω. Η εβδομάδα που διανύουμε θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των κενών των μαθητών καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει η ύλη.“.

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε τη 16χρονη Στέλλα που «σαρώνει» τα βραβεία σε πιάνο, μαθηματικά, λογοτεχνία

Μαθαίνουμε το «μικρότερο – μεγαλύτερο»: 7 μαθηματικές ασκήσεις με ένα μανταλάκι!

Ο Σύλ. Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχ. Καλλιθέας είναι παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Πώς θα εμβολιάσετε το παιδί σας σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο σπίτι