Καταγγελία μητέρας: “Το 97,6 των τάξεων κάνει τηλεκπαίδευση; Γελάω! Εμείς ακόμα περιμένουμε να συνδεθούμε…”

Καταγγελία μητέρας: "Το 97,6 των τάξεων κάνει τηλεκπαίδευση, γελάω. Εμείς ακόμα περιμένουμε να συνδεθούμε "

Οι μαθητές της Αττικής αλλά και όσων περιοχών αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδας επέστρεψαν σήμερα στην τηλεκπαίδευση καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας σε όσα σχολεία είναι κλειστά θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Νωρίς το πρωί το Υπουργείο μας ενημέρωσε ότι σχεδόν το 97,6% των σχολείων που παραμένουν κλειστά είναι συνδεδεμένο στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ήτοι  31.140 ψηφιακές τάξεις.

Κι όμως η εικόνα που καταγράφεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς από το πρωί έχουμε λάβει εκατοντάδες παράπονα από γονείς μαθητών κυρίως της Αττικής ότι η τηλεκπαίδευση είναι όνειρο θερινής νυκτός για τα παιδιά τους. Η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη ούτε οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα της κακοκαιρίας, καθώς ακριβώς τα ίδια αντιμετώπισαν και την Δευτέρα το πρωί.

Η καταγγελία μητέρας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Μητέρα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα βλέποντας το ρεπορτάζ μας για την τηλεκπαίδευση επικοινώνησε μαζί μας και μας εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους και στις ανύπαρκτες ψηφιακές τάξεις του.

Όπως μας κατήγγειλε το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση ξεκίνησε από την Δευτέρα. Αργά το βράδυ της Κυριακής περίπου στις 2 έλαβαν ενημέρωση να συνδεθούν τα παιδιά το πρωί στις 8:15 στην ψηφιακή τάξη, όπως και έπραξαν. Οι μαθητές συνδέθηκαν, οι δάσκαλοι όμως ήταν άφαντοι. Η απογοήτευση ήταν αρκετή για τους μαθητές αλλά και για τους γονείς που περίμεναν μια ενημέρωση έστω από τη διεύθυνση του σχολείου για το ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μάθημα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες το βράδυ. Στις 22:30 οι γονείς ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου ότι τα παιδιά πρέπει να συνδεθούν κανονικά στην ψηφιακή τους τάξη στις 8:15 και αν οι δάσκαλοι τα καταφέρουν θα συνδεθούν και θα πραγματοποιηθεί κανονικά το μάθημα.

Οι μαθητές πήραν θέση από νωρίς στην ψηφιακή τάξη όμως οι δάσκαλοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου απολύτως καμία. Ούτε ένα μήνυμα έστω ένα email από το δάσκαλο που να ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και να εξηγεί ότι δεν δύναται να διδάξει εξ αποστάσεως.

Απαράδεκτη η στάση και η αδιαφορία των δασκάλων

Όπως εξήγησε η μητέρα “Κατανοώ ότι οι εκπαιδευτικοί με την μη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση θέλουν να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο αλλά δεν δέχομαι ότι δεν μας καταδέχονται να μας πουν εξαρχής ότι δεν πρόκειται να κάνουν μάθημα. Η απαξίωσή τους είναι απαράδεκτη. Και μην επικαλεστούν ζητήματα κακοκαιρίας, κομμένου ρεύματος και τα σχετικά καθώς ακριβώς τα ίδια έπραξαν και το πρωί της Δευτέρας. Μας εμπαίζουν. Και κοροιδεύουν τους μαθητές χωρίς να τους δώσουν μια εξήγηση. Για να μην αναφερθώ στους δασκάλους μαθημάτων όπως τα Αγγλικά που δεν μας έστειλαν ποτέ το link της τάξης. Ζούμε μια κωμικοτραγωδία με φόντο τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών μας.”

Η ταλαιπωρία των μαθητών οδήγησε την μητέρα να επικοινωνήσει με την διεύθυνση του σχολείου, την Α/Βαθμια αλλά και το Υπουργείο Παιδείας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ουδείς της απάντησε στα τηλεφωνήματα και δεν έβγαλε άκρη με τους υπεύθυνους.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Εκεί που τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με… κουβέρτες!

Μωρό χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού – Η σπάνια πάθηση που αποκάλυψε ο υπέρηχος

Οι έφηβοι που είναι κολλημένοι με το TikTok έχουν έλλειμμα λειτουργικής μνήμης

Kόκκινη μεταξωτή κορδέλα: Μια συγκλονιστική ιστορία για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το Ολοκαύτωμα