Απόστρατος κατέθεσε μήνυση για το θάνατο του 14χρονου Βαγγέλη στην Διώρυγα Κορίνθου

Μήνυση κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 14χρονου Ευάγγελου Τσάκωνα ο οποίος την Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Ειδικότερα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το 14χρονο παιδί μαζί με φίλους του έπαιζαν μπάλα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας και κάποια στιγμή έτρεξε να πιάσει την μπάλα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να χτυπήσει το κεφάλι του στο χώμα, αυτό να υποχωρήσει και έτσι το παιδί να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου -και να βρει τραγικό θάνατο.

Αφύλακτη και άκρως επικίνδυνη η περιοχή

Ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.

Ακόμη, αναφέρει ο κ. Σταμάτης ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τις δύο πλευρές της.

Να αποδοθούν ευθύνες

Με τη μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι του συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).

Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ισθμίας: “Καλό Παράδεισο μικρέ μας Βαγγέλη… Θα μας λείπεις πολύ”

Συγκλονίζει η συλλυπητήρια επιστολή που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ισθμίας όπου φοιτούσε ο 14χρονος Βαγγέλης Τσάκωνας. Το “αντίο” των μαθητών, των γονιών και των κηδεμόνων του σχολείου είναι το εξής:

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά….
Ένα παιδί μας….έφυγε…. Τόσο ξαφνικά………
Βαγγέλης Τσάκωνας…. 14 ετών….
Τίποτα δεν είναι η στιγμή να ειπωθεί… Ακόμα και οι λέξεις παγώνουν…
Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, κουράγιο και υπομονή στα σοκαρισμένα παιδιά που μοιράζονταν τη ζωή μαζί του και μια προσευχή από όλους μας να είναι καλά εκεί ψηλά στο Θεό…
Είναι τόσο μικρές οι λέξεις τελικά….
Καλό Παράδεισο μικρέ μας Βαγγέλη… Θα μας λείπεις πολύ….