Δάκρυα συγκίνησης: Προϊσταμένη νοσηλεύτρια βρήκε τρόπο να επικοινωνούν οι ασθενείς με τις οικογένειές τους!

Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα η παραπάνω εικόνα που δείχνει την προϊσταμένη νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο της Ατλάντα να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω που μετατρέπει την δουλειά ενός ανθρώπου σε λειτούργημα.

Η Mary Beth Hubacher Krivanek που εργάζεται στο Emory Saint Joseph’s Hospital, γνωρίζοντας πόσο πολύ έχουν ανάγκη οι ασθενείς με κορωνοϊό την επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να αντέξουν για πολλές συνεχόμενες ημέρες σε απομόνωση, είχε μια πολύ τρυφερή ιδέα: Έβαλε στο δωμάτιο του κάθε ασθενούς το ένα μέρος από ένα βρεφικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Βγήκε έξω από το δωμάτιο και κράτησε το άλλο μέρος δίπλα σε ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο είχε αποθηκεύσει τα τηλέφωνα των αγαπημένων τους προσώπων.

Πήγε με αυτό το «σύστημα» από δωμάτιό σε δωμάτιο, σε όλους τους ασθενείς και έτσι, μέσω τηλεφώνου και μόνιτορ οι ασθενείς μπόρεσαν για μερικά λεπτά να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους!

Ο ενθουσιασμός τους δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Αμέτρητες οι ευχές και τα γλυκόλογα των οικογενειών προς τους ανθρώπους τους που δεν μπορούν να τους δουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συνάδελφός της Amanda Chenault, η οποία δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μόνιτορ μας άφησε άφωνους και με δάκρυα συγκίνησης να κυλούν από τα μάτια μας… Αυτό είναι το φάρμακο αυτή τη στιγμή. Και χάρη σε αυτή τη γυναίκα εμείς, το προσωπικό, θυμόμαστε συχνά πόσο μας εκτιμούν οι δικοί μας άνθρωποι, πόσο μας αγαπούν και προσεύχονται για εμάς. Στην παρουσία αυτής της γυναίκας, νιώθεις ελπίδα… Πιστεύω η εικόνα αυτή, την περιγράφει απόλυτα.

Ευχαριστούμε Mary Beth που είσαι αυτή που είσαι. Σήμερα εσύ είσαι η σταρ! Εσύ λάμπεις για όλους μας και πόσο σου αξίζει αυτό… Οι οικογένειες αυτές μπορεί να ξεχάσουν όσα τους είπες, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ το πώς τους έκανες να νιώσουν.

Και το βράδυ αυτό που μίλησαν με τους αγαπημένους τους, ίσως μπορέσουν να κοιμηθούν και λίγο πιο ήσυχοι…»