Αρέσει στο παιδί σας η φωτογραφία; Δείτε τα Εργαστήρια του iFocus για παιδιά και εφήβους

Σήμερα που μέσα από τα smartphones η φωτογραφία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις στιγμές της ζωής μας, είναι πραγματικά όμορφο, οι στιγμές αυτές να αποτυπώνονται εκφράζοντας τα συναισθήματά μας, την οπτική μας, τον κόσμο μας.

Τα εργαστήρια Φωτογραφίας του iFocus για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και Εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών ξεκινούν την Κυριακή 1η του Δεκέμβρη και οι δύο εισηγήτριες, Δώρα Λαβαζού και Μαρία Μπανούτα περιμένουν τα παιδιά για τα πρώτα εισαγωγικά βήματα στον μαγικό και απέραντο κόσμο της φωτογραφίας.

Αλλά η φωτογραφία δεν είναι μόνο ένα χόμπι…

Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι ηλικία ο Henri Lartigue, σπουδαίος Γάλλος φωτογράφος, ξεκίνησε να φωτογραφίζει;

Ξεκίνησε να φωτογραφίζει στα 6 του χρόνια!

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιο τρόπο η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να εγείρει τη φαντασία τους;

Η φαντασία είναι πιο σπουδαία από τη γνώση – Αλβέρτος Αϊνστάιν

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιο τρόπο η φωτογραφική μηχανή στα χέρια των παιδιών μας μπορεί να αποτελέσει ένα όπλο δημιουργικό και συνάμα εκπαιδευτικό και πώς μπορεί, ταυτόχρονα, να αφοπλίσει και να καταπολεμήσει την ενδοσχολική βία;

iFocus Junior & Teens Workshop Φωτογραφίας

Η φωτογραφία -όπως και όλες οι τέχνες- μπορεί να δώσει διέξοδο στην φαντασία των παιδιών και να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στα όνειρα, τις επιθυμίες τους και τον εμπράγματο κόσμο.

Στην ψηφιακή εποχή μας, η τέχνη της φωτογραφίας έχει το προνόμιο της γρήγορης διαδικασίας και του άμεσου αποτελέσματος, ενώ με τον κατάλληλο παιδαγωγικό χειρισμό μπορεί να γίνει για τα παιδιά, όχι μόνο ένα μέσο αποτύπωσης του εσωτερικού τους κόσμου αλλά και ένα άριστο έδαφος για την διευκόλυνση της ομαλής ανάπτυξης και κοινωνικοποίησής τους.

Info

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας (2019-20) για παιδιά & εφήβους, ειδικότερα:

*11.00 έως 13.00 οι τζούνιορ ( 5 έως 11 ετών)

*13.30 έως 15.30 οι εφήβοι (12 έως 17 ετών).

Εισηγητές: Μαρία Μπανούτα & Δώρα Λαβαζού

Κόστος συμμετοχής: 25 Euro, με συχνότητα συναντήσεων μια φορά τον μήνα.

Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (εντός Στοάς Όπερας)

Δηλώστε τη συμμετοχή σας: 210-3647088 & 6942879879

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δώρα Λαβαζού

Παιδιά, μην ξεχάσετε να φέρετε τη Φωτογραφική Μηχανή σας!