Αρπαγή 10χρονης: Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με Interpol και Εuropol για να βρεθεί η άκρη του νήματος

Καθώς οι ελληνικές Αρχές πασχίζουν να ξετυλίξουν το κουβάρι πίσω από τα ηλεκτρονικά μηνύματα της 33χρονης συλληφθείσας που απήγαγε τη 10χρονη στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως οδηγούνται σε τρεις διαδικτυακές επαφές, μια εκ των οποίων εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να συνδέεται με πολυδαίδαλο διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, όπως αυτό που στα τέλη του Ιουνίου εξαρθρώθηκε στην γερμανική πόλη Μπέργκις-Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους.

Από την υπόθεση αυτή, ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 3 θύματα, ηλικίας 5, 10 και 12 ετών.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη βρει επαφές του κυκλώματος με Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία, ωστόσο ερευνούν και πιθανά “πλοκάμια” στην Ελλάδα. Επισημαίνουν εξάλλου, ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια εμφανίζει συχνά περιστατικά εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων.

Σε κάθε περίπτωση, η αναζήτηση για την ελληνική Αστυνομία συνεχίζεται, όσο αυτό είναι εφικτό, αφού ο τρόπος που η 33χρονη επιχείρησε να καλύψει τα διαδικτυακά της ίχνη έχει δυσκολέψει αρκετά το έργο της: Η γυναίκα, πριν συλληφθεί, δεν έσπασε, παρά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλες φθορές.

Θυμίζουμε, ότι η 10χρονη στην κατάθεσή της είχε αναφέρει, ότι κατά την παραμονή της με την 33χρονη, η γυναίκα της είχε βάλει Make-up, είχε φωτογραφηθεί μαζί της, ενώ  ήταν παρούσα σε βιντεοκλήση που είχε κάνει η απαγωγέας με αλλοδαπό άνδρα.