Αρχική Γωνιά του μαθητή Δραστηριότητες και παιχνίδια για να μάθει το παιδί εύκολα, γρήγορα και κυρίως σωστά την ορθογραφία του

Δραστηριότητες και παιχνίδια για να μάθει το παιδί εύκολα, γρήγορα και κυρίως σωστά την ορθογραφία του

Η εκμάθηση της ορθογραφίας είναι ένας "μπελάς" που οι περισσότεροι μαθητές θα ευχόντουσαν να μην υπήρχε. Κι όμως η ορθογραφία μπορεί να γίνει μια ευχάριστη δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους με τη βοήθεια ορισμένων πρακτικών που θα μετατρέψουν την απλή καταγραφή λέξεων σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι γνώσης!

Το infokids.gr συγκέντρωσε και σας αποκαλύπτει κάποια μικρά μυστικά προκειμένου το παιδί σας να γίνει «ξεφτέρι» στην ορθογραφία. Φωνάξτε τα παιδιά σας, συζητήστε μαζί τους τις προτεινόμενες ασκήσεις και αποφασίστε από κοινού για το ποιες θα εφαρμόσετε στο διαβάσμά τους. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και παιχνίδια ορθογραφίας.

1. Αλφαβητική σειρά
Γράφω τις λέξεις βάζοντας τις σε αλφαβητική σειρά.

2. Δύσκολες λέξεις
Διαλέγω μερικές λέξεις που με δυσκολεύουν και τις γράφω. Στη συνέχεια χρωματίζω τα δύσκολα σημεία (π.χ. κλειδί).

3. Ίδια κατάληξη
Γράφω λέξεις από την ορθογραφία μου και για κάθε μια γράφω ακόμη
3-5 λέξεις που να έχουν την ίδια κατάληξη.

4. Οικογένειες λέξεων - παράγωγα
Διαλέγω μερικές λέξεις από την ορθογραφία μου και για κάθε μια γράφω ακόμη 3-5 λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Μετά χρωματίζω την ίδια ρίζα τους (π.χ. κλειδί – κλειδώνω, κλειδαράς, κλειδαριά)

5. Αντίθετα - Συνώνυμα
Γράφω μερικές λέξεις και για κάθε μια γράφω την αντίθετη ή/και τη συνώνυμη της (π.χ. άσπρο ≠ μαύρο, άσπρο = λευκό )

Παιχνίδια Ορθογραφίας

Στο thrania.com θα βρείτε ένα πλούσιο υλικό με παιχνίδια ορθογραφίας  με δυνατότητα αποθήκευσης στον υπολογιστή σας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά για καλύτερη εμπέδωση και περισσότερη εξάσκηση του μαθητή. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα εξής:

Σβήσε το λάθος 

Στη θέση σας

Οικογενειακά

Επιπλέον ασκήσεις και παιχνίδια θα βρείτε στον ιστότοπο inschool όπου οι λιλιπούτειοι μαθητές καλούνται να πατήσουν το λάθος, να βοηθήσουν τη μαϊμού ή το σκυλάκι να φτά­σουν τη λιχουδιά τους και να γίνουν αστέρι στην ορθογραφία!

Στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Λόγος και Επικοινωνία" θα βρείτε 9 αποσπάσματα από ιστορίες με πολλά ορθογραφικά λάθη. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί να μπει στο ρόλο του δασκάλου και να διορθώσει μόνο του τα λάθη. Θα το βρείτε εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter