«Ένα έργο σημαντικό που έχει γίνει στην περιοχή μου»: Η έκθεση ενός 10χρονου που θα έπρεπε να μας κάνει να ντρεπόμαστε

Το δημοσίευμα του Infokids σχετικά με τις ανανεωμένες παιδικές χαρές της Αττικής, ήταν όπως φαίνεται η αφορμή για να εκφράσουν πολλοί αναγνώστες τα παράπονά τους, σχετικά με τις εντελώς παρατημένες ή και κατεστραμμένες παιδικές χαρές της περιοχής τους.

Ανάμεσα στα σχόλια των αναγνωστών, θα δει κανείς και τη φωτογραφία της έκθεσης ενός 10χρονου μαθητή, η οποία απαντά στο ερώτημα: «Ένα έργο σημαντικό που έχει γίνει στην περιοχή μου». Το κείμενο του μαθητή, το οποίο μάλιστα άξια έχει λάβει και ένα τρανταχτό «Μπράβο!» από τον δάσκαλό του, αντί να καμαρώνουμε, θα έπρεπε να μας κάνει να ντρεπόμαστε για το περιβάλλον στο οποίο το παιδί αυτό μεγαλώνει. Δείτε τι γράφει:

«Στην περιοχή μου δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό τα τελευταία χρόνια. Ούτε γέφυρα, ούτε πλατείες, ούτε πάρκα ούτε δρόμοι…» Δεν γνωρίζουμε σε ποια πόλη ζει το παιδί, αλλά όπως φαίνεται από τα γραφόμενά του, πρέπει να πρόκειται για πόλη της επαρχίας.

Είναι τραγικό, όμως, ένα παιδί να περιγράφει με τόσο σκοτεινά χρώματα την πόλη όπου ζει και μεγαλώνει! Είναι τραγικό να γράφει «Ακούω από τους μεγάλους ανθρώπους πως φοβούνται να βγουν έξω, να μπούνε στα λεωφορεία γιατί υπάρχει πολύ κακός κόσμος που κλέβει και σκοτώνει.»

Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας για τον κόσμο; Του φόβου και της απαξίωσης;

Ελπίζουμε το δημοσίευμα αυτό να ληφθεί υπ’όψιν από κάθε Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη και να λάβουν όλοι τα μέτρα τους, γιατί αν έτσι νιώθουν τα σημερινά 10χρονα παιδιά… είμαστε άξιοι της μοίρας μας!