Ασφυκτικός ο θάνατος για Ίριδα και Μαλένα – Η υπόθεση έχει ξεκαθαρίσει και “‘ερχονται” νέες διώξεις

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Για τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο Γρηγόρης Λέων πρόεδρος ιατροδικαστικής εταιρείας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

«Περιμένουμε τα ασφαλή κι όχι τα γρήγορα πορίσματα» για τον θάνατο των δύο αδελφών στην Πάτρα «για να έχουμε αιτίες θανάτου που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στα δύο πρώτα παιδιά

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λέων δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στα δύο πρώτα παιδιά. «Η κεταμίνη είχε διερευνηθεί στο καλύτερο βιολογικό υλικό που μπορεί να έχει ένας ιατροδικαστής, δηλαδή το αίμα. Έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε στα δύο πρώτα παιδιά κεταμίνη και επίσης έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε και καμία άλλη ουσία που να επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα γιατί αυτές οι ουσίες αποκλείστηκαν με τις κατάλληλες εξετάσεις».

Πάτρα: Οι 30 κρίσιμες μέρες του 2021 που ερευνώνται - Η άγνωστη λεπτομέρεια "κλειδί" της υπόθεσης

«Η αιτία θανάτου από τα ευρήματα δείχνουν ασφυκτικό θάνατο»

«Όσον αφορά στο δεύτερο παιδί υπάρχουν ευρήματα τα οποία πραγματικά καθοδηγούν με 100% ασφάλεια σε μία αιτία θανάτου και αυτή είναι ο ασφυκτικός θάνατος. Στο πρώτο παιδί καθοδηγούμαστε σε ασφαλή αιτία θανάτου απλά εκεί γίνεται πλέον και δια αποκλεισμού δηλαδή με την έννοια ότι επειδή έχουμε λιγότερα ευρήματα, θα συνδυαστούν οι εξωτερικές κακώσεις στο παιδί μαζί με τα εσωτερικά ευρήματα που έχουμε από τις ιστολογικές εξετάσεις, που επανελέχθηκαν και θα καταλήξουμε και εκεί σε ασφαλή αιτία θανάτου».

Οι αστοχίες και τα λάθη που καθυστέρησαν την υπόθεση

Στην ερώτηση αν έχουν γίνει λάθη για τα δύο πρώτα παιδιά, ο κ. Λέων είπε: «Είμαι από τους πρώτους που έχουν μιλήσει για αστοχίες σε αυτήν την υπόθεση. Και ο λόγος που έχουμε αυτή τη στιγμή απομακρυνθεί από την έναρξη αυτής της υπόθεσης αρκετά είναι γιατί καταρχάς έπρεπε τα πράγματα να μπουν σε μια ορθή διαδικασία και να διορθωθούν οι όποιες αστοχίες υπήρξαν, και σε κάποια τεχνικά θέματα, αλλά κυρίως στις αιτίες θανάτου, στο “διάβασμα” των ευρημάτων».

«Περιμένουμε τα ασφαλή κι όχι τα γρήγορα πορίσματα»

Τέλος, για το πότε θα έχουμε μία σαφή εικόνα για το τι συνέβη, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας είπε: «Στο μυαλό των συναδέλφων μου που έχουν πάρει τις εργαστηριακές εξετάσεις ήδη υπάρχει μία κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει να συντάξουν μία έκθεση, που δεν είναι εύκολη, καθώς δεν καταγράφουν απλά τα ευρήματα αλλά πρέπει να τα αποτυπώσουν ακριβώς όπως είναι αλλά και την σκέψη τους στο γιατί οδηγούνται σε αυτές τις αιτίες θανάτου με ασφάλεια καθώς υπήρξαν και δύο αιτίες θανάτου που όπως προείπαμε ήταν άστοχες. Αφενός θα πρέπει να ανατρέψουν τα προηγούμενα αίτια θανάτου και αφετέρου να δώσουν με ασφάλεια πλέον τις νέες αιτίες θανάτου οι οποίες θα δρομολογήσουν και τις εξελίξεις».

Ώρα αποκαλύψεων στο θρίλερ

Το τοπίο στο θρίλερ φαίνεται να ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο και όλα δείχνουν πως οι αρχικοί φόβοι για τριπλή εγκληματική ενέργεια, πολύ σύντομα, θα επιβεβαιωθούν.

Μέχρι το τέλος του μήνα, τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει επιστημονικά και οι γρίφοι στη σκοτεινή υπόθεση της Πάτρας, που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα, θα απαντηθούν με νέα στοιχεία.

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές  και θα ανοίξει η «βεντάλια» των διώξεων. Είναι αναγκασμένες οι Αρχές και η πολιτεία, να εξετάσουν σε ποιο βαθμό πρόσωπα της οικογένειας έχουν ευθύνη σε αυτή την υπόθεση. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr υπήρξε συντονισμένη απόκρυψη και ανοχή σε ζητήματα που δεν έπρεπε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 15χρονη με βαθιά τραύματα από τζάμια

Τραγωδία στο Τέξας: 8χρονος πέθανε από ασφυξία παίζοντας κρυφτό – Η κρυψώνα που του στοίχισε τη ζωή

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Ψηφιακά Συστήματα και Μηχανές Εσωτερικής Καύσης