Αυτά είναι τα ωραιότερα και πιο πολύχρωμα δημόσια Νηπιαγωγεία που είδαμε ποτέ στην Ελλάδα!

Το 8ο και 10ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων στη Ζωφριά είναι δυο υπέροχα πολύχρωμα Νηπιαγωγεία που κάθε παιδί θα ήθελε να περνά την πόρτα τους και να φοιτά εκεί.

Ξεχάστε τα κλασικά μουντά σχολικά κτίρια που σε καμία περίπτωση δεν προσελκύουν το μικρό παιδί να τα επισκεφθεί.

Ο Δήμος Φυλής τα ανακαίνισε, τα έβαψε εξ ολοκλήρου και τα αναβάθμισε αισθητικά, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο σχολικό συγκρότημα που δεν περνά απαρατήρητο. Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σχολείου είναι βαμμένα σε όμορφα ζωντανά χρώματαδημιουργώντας ένα πραγματικά ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά. Απίθανο δεν συμφωνείτε;

Πράσινο, φούξια, γαλάζιο, πορτοκαλί, απαλό κόκκινο και κίτρινο συνθέτουν την παλέτα των χρωμάτων που επιστρατεύτηκαν για την ανανέωση της πρόσοψης και των τοίχων των δυο σχολείων με το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό!

Τα χρώματα ομορφαίνουν τη σχολική ζωή

Η επιλογή των χρωμάτων μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι φωτεινές χαρούμενες αποχρώσεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους και χαρούμενους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα ζεστά χρώματα είναι μια πολύ καλή επιλογή καθώς προσκαλούν τους μαθητές και τους κάνουν να νιώθουν ότι το σχολείο είναι ένα ζεστό περιβάλλον ώστε να απολαμβάνουν να είναι εκεί. Γενικά, τα μικρότερα παιδιά προτιμούν τα κύρια χρώματα – κίτρινο, κόκκινο και μπλε.

Εκτός από το βάψιμο επισκευάστηκαν οι ζημιές από τον σεισμό του 2019 στην τοιχοποιία, αποκαταστάθηκε πλήρως η κεραμοσκεπή και τοποθετήθηκε στέγαστρο από πάνελ. Οι ολοκληρωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν μετατρέψει τα δυο αυτά Νηπιαγωγεία σε πραγματικό ¨Πυργόσπιτο¨.

Ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κρεμύδας τα έχει χαρακτηρίσει δικαίως ως στολίδια της εκπαίδευσης και σε δηλώσεις του κατά την παράδοση των ανακαινισμένων Νηπιαγωγείων ανέφερε ότι  «Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε αγώνα με τον χρόνο, προκειμένου τα Νηπιαγωγεία να είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Η εξαιρετικά ποιοτική δουλειά που έγινε στα σχολεία μας αποτυπώνει τον διαρκή αγώνα μας να έχουν τα παιδιά του Δήμου μας το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει.».

Μακάρι και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας να πάρουν την απόφαση να βάψουν σε αντίστοιχα χρώματα τα νηπιαγωγεία τους και να κάνουν το ταξίδι της εκπαίδευσης των λιλιπούτειων μαθητών ακόμα πιο πολύχρωμο, πιο χαρούμενο και πιο διαφορετικό!