«Αυτή είναι η Kawasaki»: Σοκάρουν οι εικόνες 5χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες ενός δασκάλου από το Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες βλέπουμε την μόλις 5 ετών θετή κόρη του να δίνει μάχη για τη ζωή της, έχοντας προσβληθεί με νόσο Kawasaki, μόλις πέντε εβδομάδες αφού νίκησε τον κορωνοϊό.

Ο Piers Roberts αναφέρει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο λόγος που δημοσιεύει τις φωτογραφίες είναι προκειμένου να προειδοποιήσει τον κόσμο για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, εν όψει της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει ξανά τα σχολεία την 1η Ιουνίου.

Ο ίδιος λέει, ότι η οικογένειά του έχει διαλυθεί ψυχολογικά από τη στιγμή που η μικρή μπήκε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά ενημερώθηκε πως οι πιθανότητες να ζήσει δεν ξεπερνούσαν το 20%.

Σύμφωνα με τον πατριό, η Scarlet κόλλησε κορωνοϊό στο σχολείο, ακριβώς πριν αυτό κλείσει λόγω μέτρων, και τώρα προειδοποιεί ότι το άνοιγμα των σχολείων ξανά θα τα μετατρέψει «στρατόπεδα θανάτου» για παιδιά.

Ωστόσο, η κορυφαία επιστήμονας του WHO Dr Soumya Swaminathan επέμεινε ξανά σήμερα, ότι ακόμα δεν έχει συνδεθεί με βεβαιότητα ο κορωνοϊός με τη νόσο Kawasaki ή άλλες σπάνιες ασθένειες.

Ο Roberts λέει, ότι η κόρη του ήταν μια χαρά για 6 εβδομάδες μέχρι που ξαφνικά εμφάνισε πολύ-οργανική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Η θεία της μικρής, σε δική της ανάρτηση στο Twitter γράφει: «Αυτή είναι η πεντάχρονη ανιψιά μου. Ήταν σε καλή κατάσταση και υγιής μέχρι που νόσησε ήπια από Covid-19 πριν από πέντε εβδομάδες, ωστόσο φάνηκε να ανακάμπτει. Τώρα βρίσκεται στη ΜΕΘ με τη νόσο Kawasaki. Είναι εκτός αναπνευστήρα, αλλά έχει εμφανίσει καρδιακά προβλήματα.»

Η δε μαμά της, η οποία είναι και γιατρός, προχωρά στις δικές της αναρτήσεις, θέλοντας να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές του NHS για τη φροντίδα τους στο παιδί της.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, είχε και κάποια ενθαρρυντικά νέα, σύμφωνα με τα οποία οι τελευταίες εξετάσεις της δείχνουν, ότι η φλεγμονή στην καρδιά της υποχωρεί.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε το παιδί να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό και κανένα άλλο παιδί να μη βρεθεί σε αυτή τη δυσμενή θέση.