Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Αυτή η φωτογραφία εφιστά την προσοχή στους γονείς για ένα επικίνδυνο και παράξενο σύνδρομο

Αυτή η φωτογραφία εφιστά την προσοχή στους γονείς για ένα επικίνδυνο και παράξενο σύνδρομο

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν ο Scott και η Jessica Walker καλωσόρισαν στη ζωή τη μικρή Molly. Το μωρό γεννήθηκε 7 εβδομάδες νωρίτερα και είχε παρουσιάσει επιπλοκές, όμως μετά από 3 εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στο σπίτι καλά στην υγεία του.

Πέντε μήνες αργότερα κι ενώ η οικογένεια ετοιμαζόταν να βγει έξω για γεύμα, η Molly άρχισε να γίνεται υπερβολικά ανήσυχη. Οι γονείς της προσπάθησαν να την ηρεμήσουν χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα της, Jessica, διαπίστωσε ότι το μωρό ανεβάζει πυρετό και αποφάσισε να του βγάλει τις κάλτσες, όταν παρατήρησε κάτι παράξενο στο δάχτυλο του ποδιού του. Μια τρίχα είχε τυλιχτεί γύρω από αυτό τόσο σφιχτά, που είχε κόψει μέρος από το δέρμα της μικρής.

enhanced-17581-1454441156-5"Η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Είναι ένα συμβάν που προκαλεί πολύ πόνο και πρέπει να εντοπιστεί χωρίς καθυστέρηση. Είναι πολύ πιθανό το παιδί να χάσει μέχρι και το δάχτυλό του, ενώ υπάρχουν περιστατικά που έπαθαν σοβαρή μόλυνση και χρειάστηκαν εγχείριση", αναφέρει η Julie Gallombardo, κλινική καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

in__1154_56b1fae6eadae
Η μητέρα της Molly έβγαλε αμέσως την τρίχα, χρησιμοποιώντας μεγεθυντικό φακό και τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Το δάχτυλο του μωρού γιατρεύτηκε και ο πατέρας του αποφάσισε να αναρτήσει την περιπέτεια της οικογένειας στο Facebook μαζί με την παραπάνω φωτογραφία, προκειμένου να ενημερώσει κι άλλους γονείς. Μέχρι τώρα, η ανάρτηση έχει κοινοποιηθεί πάνω από 16.000 φορές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter