Το δώρο: Ένα animation για το δικαίωμα στην αγάπη που αξίζει να δείτε με τα παιδιά!

Τι συμβαίνει όταν ένας σκύλος με σωματικά προβλήματα, υιοθετεί ένα αγόρι με τα ίδια προβλήματα; Και πώς αποδεικνύεται τελικά πως όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη και την αποδοχή;

Όλα αυτά διηγείται «Το δώρο», ένα animation μικρού μήκους, βασίστηκε σε κόμικ του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Fabio Coala και έχει αποσπάσει περισσότερες από 50 διακρίσεις και βραβεία!

Η 3D ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, που περνάει με εξαιρετικό τρόπο μερικά πολύ δυνατά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους και αποδεικνύει ότι η ζωή είναι το πιο όμορφο και πολύτιμο δώρο.

Σε μόλις 4 λεπτά να συγκινήσει και να υπενθυμίσει ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην αγάπη.

Η υπόθεση

Ένα αγόρι παίζει παθιασμένα ένα βιντεοπαιχνίδι σε ένα σκοτεινό σαλόνι, όταν μπαίνει στο σπίτι η μητέρα του κρατώντας ένα κουτί, λέγοντάς του ότι περιέχει ένα δώρο γι’ αυτόν. Το αγόρι ανοίγει το κουτί, για να ανακαλύψει ότι μέσα κρύβεται ένα ατίθασο κουτάβι. Η έκπληξη του αγοριού μετατρέπεται σε περιφρόνηση, καθώς βλέπει ότι το κουτάβι έχει τρία πόδια.

Κλωτσάει το κουτάβι μακριά και συνεχίζει το παιχνίδι του. Στο μεταξύ, το κουτάβι βρίσκει μια κόκκινη μπάλα και τη φέρνει στο αγόρι, καλώντας το να παίξουν.

Το αγόρι προσπαθεί να αγνοήσει το σκυλάκι. Εκείνο, όμως, του δείχνει ότι παρά την ιδιαιτερότητα του, μπορεί να γίνει τόσο διασκεδαστικό και να έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και τα βιντεοπαιχνίδια. Στο τέλος της ταινίας γίνεται η ανατροπή, αφού αποκαλύπτεται η αναπηρία του μικρού, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι το δώρο της μαμάς του είναι πολύτιμο.

Το “Δώρο” είναι μια παραγωγή του “Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction”. Η συγκινητική αυτή ιστορία βασίζεται σε ένα κόμικ του πολύ ταλαντούχου Fabio Coala. Η ταινία συμμετείχε σε περισσότερα από 180 διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε περισσότερα από 70 βραβεία.